Полезно & Приятно

Рецепти

Кюфтенца от кайма с пикантни картофки
Време за приготвяне: до 30 минути
Сложност: начинаещи
Вашата оценка: 

Оцени рецептата
Приготвяне:
  • Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз, и се овкусява с кимион, сол и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашното, сплескват се леко и се пържат в загрято олио.
  • Кюфтенцата се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  • Картофките се слагат в намазнен съд и се пекат 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, докато получат златиста коричка. Кюфтенцата се поднасят с картофките и се украсяват с мащерка.
Продукти (2 Порции):
300 г кайма
1/2 глава лук
1 с. л. брашно (за овалване)
3 стръка магданоз
350 г пикантни картофки
мащерка за украса
сол, черен пипер и кимион на вкус
олио за намазняване и пържене

За нас

Електронен бюлетин

Facebook

Нашата страница ползва „Бисквитки“ (Cookies), които ни помагат да предоставяме услугите си. Повече за използваните бисквитки и начините за деактивирането им може да научите от нашата Политика за защита на данните.