Полезно & Приятно

Рецепти

Торта с грах и маслини
Време за приготвяне: до 60 минути
Сложност: начинаещи
Вашата оценка: 

Оцени рецептата
Приготвяне:
  • Маргаринът се поставя в купа заедно с брашното и солта. Размесва се и когато се получат едри трохи, се наливат 3–4 с. л. студена вода. За не повече от 3 минути се замесва меко и разтегливо тесто, което се покрива с фолио и се оставя да отлежи в хладилник.
  • Плънката се приготвя, като в подходящ съд се слагат яйцата, млякото и щипка сол и се разбиват добре. След това се прибавя изварата и всичко се разбива с миксер. Добавят се почистените от костилките и нарязани маслини, грахът, настърганият кашкавал, горчицата и наситненият магданоз и се разбъркват, докато всичко се смеси добре.
  • Тестото се разточва на голяма тънка кора, която се слага в кръгла тава, намазана с масло (кората трябва да е по-голяма от тавата, за да покрие добре дъното и стените). Стърчащите краища се отрязват. След това се изсипва плънката.
  • Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, след това се намалява на 180 градуса и се пече, докато плънката се втвърди.
Продукти (6 Парче):
за тестото:
250 г брашно
100 г маргарин
1/2 ч. л. сол
за плънката:
3 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
150 г извара
100 г маслини
250 г сварен грах
100 г кашкавал
1 ч. л. горчица
1 стрък магданоз
масло за тавата

За нас

Електронен бюлетин

Facebook

Нашата страница ползва „Бисквитки“ (Cookies), които ни помагат да предоставяме услугите си. Повече за използваните бисквитки и начините за деактивирането им може да научите от нашата Политика за защита на данните.