Полезно & Приятно

Рецепти

Динена лимонада
Време за приготвяне: до 60 минути
Сложност: начинаещи
Вашата оценка: 

Оцени рецептата
Приготвяне:
  • 200 милилитра вода, заедно със захарта и лимоновия сок се оставя да заври и се вари около 8 до 10 минути докато се сиропира, след което се оставя да се охлади.
  • Вътрешността на динята се настъргва на ренде или се пюрира, след което се поставя с кубчета лед в голяма гарафа или кана, смесва се със сиропа и се допълва с вода.
  • Готовата лимонада се сервира във високи чаши, гарнирана с листенца босилек и сламки.
Продукти (4 Порции):
2 с. л. кафява захар
сок от 1 лимон
500 г диня (или пъпеш)
кубчета лед
1 л студена вода
няколко листа босилек

За нас

Електронен бюлетин

Facebook

Нашата страница ползва „Бисквитки“ (Cookies), които ни помагат да предоставяме услугите си. Повече за използваните бисквитки и начините за деактивирането им може да научите от нашата Политика за защита на данните.