Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Нашите сертификати и отличия за качество

Храни, домашни потреби, облекло, електроуреди, играчки – всеки продукт от собствените марки на Kaufland преминава специални тестове за сигурност, надеждност и високо качество. Целият процес на производство се следи с безкомпромисна стриктност. В резултат на това Kaufland притежават многобройни сертификати, отличия за качество, както и различни международни признания, които отразяват високото качество както в отношението на търговската верига към клиенти и партньори, така и на продуктите под собствените ни марки.
 


COVID Shield  
Kaufland България защити за поредна година международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

За втора поредна година Kaufland България получи международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Той гарантира най-високо, отлично ниво на мерките за безопасност, хигиена и превенция, които компанията прилага във всички свои хипермаркети в страната в условия на COVID-19.

След детайлен одит от TÜV AUSTRIA търговската верига отново защити сертификацията с най-високата степен на защита при изпълнението на основните групи превантивни мерки. Сред тях са поддържане на безупречна хигиена и редовна дезинфекция. Всички хипермаркети на компанията щателно се почистват и дезинфекцират. Осигурена е и постоянна вентилация със свеж въздух. На входовете за удобство на клиентите са разположени хигиенни станции за дезинфекция. На територията на обектите има също информационни табели за лична хигиена на клиентите и служителите.


Конкурс Продукт на годината  
Пет продукта с чуден вкус и страхотно качество от собствената ни марка "Брей!" са първенци в конкурса "Продукт на годината"

Пет продукта от собствената марка на Kaufland "Брей!" бяха отличени през 2021 г. в конкурса "Продукт на годината" в категориите: Колбаси и деликатеси, Кисели млека, Бози, Лютеници и Точени кори.

Конкурсът "Продукт на годината" се организира за пета поредна година, а победителите в категориите се излъчват чрез независимо национално представително проучване, реализирано за страната от авторитетната изследователска агенция Nielsen International. Анкетата се провежда сред 2 000 потребители.


Потребителска класация "Моите любими марки"  
My love Marks за собствената марка на Kaufland K-Classic

Kaufland е любимата търговска верига на българите и любимият международен работодател в България, според резултатите в единствената класация с директен потребителски вот у нас -  "Любимите марки".

През 2021 г. Kaufland спечели убедително не само в категории "Търговски вериги" и "Любим работодател – международна компания", но и в категория "Собствени марки - храни и напитки" със своята
национална линия продукти "Брей!", която категорично завоюва първото място. В "Любимите марки" веригата зае първо място и в категория "Интериор и екстериор" със своята марка продукти за градината и балкона Countryside.


Best Buy  
Изображение на медал "Best Buy"

Потребителите у нас определят Kaufland България като компанията, която предлага най-добро съотношение между цена и качество на продукти и услуги в страната. Това става ясно след проведено проучване в България сред 1 200 респондента на възраст над 17 години. Допитването е осъществено онлайн през месец януари 2021 г. от независимата швейцарска организация ICERTIAS. В резултат на проучването Kaufland България е отличена с наградата Best Buy 2021/2022 г.

Наградата се присъжда на компании, продукти и услуги, които са избрани за номер 1 в съответното проучване и категория. Името на Kaufland България е посочено от респондентите в отговор на въпроса “Коя верига магазини за търговия на дребно (супермаркет) според личния Ви опит предлага най-доброто съотношение цена-качество на българския пазар”. Отличието се присъжда изцяло на база потребителската оценка.


Superbrands  
Kaufland България получи наградата Superbrands за 2019/2020 година

Kaufland България получи наградата Superbrands за България и беше удостоена със специална грамота в категорията "Потребителски марки" за 2019/2020 година.  


Утвърден стандарт Стара Планина  
Утвърден Стандарт Стара Планина

"Стара планина" е стандарт, утвърден от Министерството на земеделието и храните, в който са описани технологични изисквания за производство на продукти от свинско, говеждо и птиче месо. Месните продукти по стандарт "Стара планина" отговарят на високи критерии за качество, на определени изисквания за производство и опаковане и не съдържат соя и картофено нишесте. Стандарт "Стара планина" е доброволен за одобрени производители и се прилага само от тези, които искат да предложат продукти, отговарящи на високите му изисквания.


Защитени наименования за произход или защитени географски указания  
Защитени наименования за произход или защитени географски указания

В Европейския съюз има разработена цялостна Политика на качеството – защитени наименования, която включва защитени наименования за произход, защитени географски указания, храни с традиционно специфичен характер и т. нар. незадължителни термини за качество (планински продукт и продукт на островно земеделие). Тази политика изпълнява следните цели – да изтъкне специфичните качества на определени типични продукти на пазара и да ги отличи от останалите продукти в магазините чрез означаването им със съответните утвърдени символи на ЕС. В хипермаркети Kaufland могат да бъдат открити редица продукти, обозначени с утвърдените символи за защитени наименования.


Ябълки Südtirol  
Ябълки Südtirol

Те са изключително сочни, ароматни, хрупкави, едри и вкусни. Несравнимият им вкус се дължи на чистия планински въздух и многото слънце на Южен Тирол (Südtirol) - Италия, в чиято емблема са се превърнали. Алпийско-средиземноморският климат прави това райско място перфектно за отглеждане на различни сортове ябълки с високо качество, което се тества и контролира постоянно - от дървото до пазарската количка.


Fairtrade International  
Продукти, обозначени със стандарта Fairtrade

Fairtrade означава по-добри цени за семейства с малки стопанства, както и достойни условия на труд за служителите в плантациите от развиващите се страни.


Програма Fairtrade Cocoa  
Шоколади и шоколадови продукти

При нас ще откриете шоколадови продукти от марките K-Classic и K-Bio, които носят логото на програмата Fairtrade Cocoa. Това означава, че те са произведени с какао от справедлива търговия (Fairtrade)   

Програмата Fairtrade Cocoa дава възможност на земеделците да продават по-голяма част от своята реколта при условия на справедлива търговия. С покупката на продукт, носещ това лого, вие допринасяте за подобряване на условията на живот и условията на труд на малките производители. 


UTZ сертифицирано какао  
Шоколадови продукти с марката K-Classic

Ние подкрепяме програмата на UTZ. Шоколадовите продукти с марката K-Classic, сертифицирани по UTZ, допринасят за щадящо околната среда добиване на какао, както и за подобряване на икономическите и социални условия в страните производители.     

Така можем да сме сигурни, че какаото, необходимо за производството на нашите UTZ-шоколадови продукти, гарантирано произлиза от сертифицирани производители. Чрез насърчаване на програмата, производителите и марки като K-Classic допринасят за устойчивото култивиране на какао.  


Rainforest Alliance Certified™  
Сертификатът Rainforest удостоверява, че земеделците отглеждат своите култури по високи стандарти за устойчиво земеделие.

Организацията Rainforest Alliance е създадена през 1986 г. с основна мисия да запази биоразнообразието и да подобри "здравето" на околната среда чрез внедряване на устойчиви земеделски и бизнес практики. Rainforest Alliance Certified предоставя на потребителя възможност да избере продукти, произведени с мисъл за околната среда и нейното състояние в бъдеще. Този сертификат удостоверява, че земеделците отглеждат своите култури по високи стандарти за устойчиво земеделие.


Яйца от алтернативни форми на отглеждане на кокошките  
Яйца от алтернативни форми на отглеждане на кокошките

За нас от голямо значение е използването на яйца от подово отглеждани или свободни кокошки при производството на тесто и тестени продукти от нашите собствени марки. Избрани стоки като гофретите на K-Classic, например, имат на опаковката си обозначение, че са произведени от яйца на подово отглеждани кокошки.    

Kaufland си поставя за цел до 2025 г. да се откаже напълно от употребата на яйца от клетъчно отглеждани кокошки за продуктите от собствените си марки.


Eвропейско лого за биоземеделие  
Продукти на собствената марка на Kaufland K-Bio

Kaufland предлага много органични продукти във всички продуктови категории - от плодове и зеленчуци, през млечни продукти, напитки, кафе и чай до консерви и дълбокозамразени храни. Много от тези продукти са от собствената ни марка K-Bio.

Eвропейското лого за биоземеделие върху опаковката показва, че продуктите са произведени съгласно строгите правила и наредби на ЕС под постоянен контрол от независими, оторизирани от държавата институции.

Kaufland притежава сертификат DE-ÖKO-006.


V-Label Vegan  
V-Label Vegan

V-Label Vegan е установен, международно признат символ за класифициране на вегански продукти и услуги. Стандартизираните критерии гарантират, че V-Label е единствен по рода си маркер за качеството на вегански продукти из цяла Европа. Чрез лесно разбираемата класификация на продуктите като вегански, V-Label е бърз и надежден начин да кажем на потребителите какво точно купуват.

Всички храни и козметика, които имат този етикет са със сто процентов зеленчуков произход и не съдържат животински продукти като месо, риба, яйца, мляко, нито са правени с животински суровини като желатин или яйчен белтък. Напитки или оцет също могат да носят този знак.


V-Label Vegetarian  
V-Label Vegetarian

V-Label Vegetarian е установен, международно признат символ за класифициране на вегетариански продукти и услуги. Всички продукти са произведени без животински суровини. Освен месо и риба, това включва също желатин и телешко сирище, което се използва за приготвяне на сирена.


Риба със сертификат MSC за устойчиво рибовъдство  
Рибни продукти и консерви

Постоянно разширяваме асортимента си от сертифицирани по MSC рибни продукти, които лесно могат да бъдат открити в нашите хипермаркети. Като независима, неправителствена организация MSC насърчава устойчивите риболовни практики в световен мащаб.


Aquaculture Stewardship Council  
Рибни продукти с ASC сертификат

Aquaculture Stewardship Council (ASC) е независима организация с нестопанска цел, основана през 2010 г., с цел постигане на по-устойчиви риболовни практики. Продукти с ASC лого върху тях съдържат риба и морска храна, идващи от рибни стопанства, които спазват устойчиви практики на култивиране, като по този начин намаляват въздействията върху хората и природата.


Dolphin Safe  

Печатът Dolphin Safe на американския Earth Island Institute сертифицира продукти от риба тон, която е била заловена без да застраши делфините и навлизането им в рибарските мрежи.

 


Der Blaue Engel  

Продуктите и услугите, които са особено щадящи към околната среда и човека са отличени със сертификата Der Blaue Engel. Пестеливото влагане на суровини в производството, характеристики за употреба, дълготрайност и разграждане – всички тези аспекти са от голямо значение при издаването на този сертификат.


EU Ecolabel  
EU Ecolabel

Екомаркировката на ЕС обозначава намаляването на различни въздействия върху околната среда на всеки етап от жизнения цикъл на даден продукт. Определените в критериите нива са такива, че да се насърчават продукти, които имат по-слабо общо въздействие върху околната среда.


Bitrex®  
Сигурност в домакинството

Перилните и почистващи препарати с шарени опаковки са истински магнит за малчуганите. Нашето желание е да допринесем за един по-безопасен за децата свят. Затова всички течни препарати за почистване K-Classic съдържат горчивото вещество Bitrex ®. Тази съставка е толкова горчива, че кара децата веднага да изплюят течността, вместо да я глътнат. Така K-Classic активно предотвратява случаи на отравяния и прави света на децата по-сигурен.


Харта за устойчиво почистване
 
Перилните и почистващи препарати от собствената ни марка K-Classic носят логото Sustainable Cleaning

Перилните и почистващи препарати от собствената ни марка K-Classic носят логото Sustainable Cleaning, което обозначава общоевропейската инициатива, наречена Харта за устойчиво почистване. Това нарежда Kaufland сред компаниите, поели ангажимент за по-сигурно и щадящо околната среда производство на перилни и почистващи препарати.


Forest Stewardship Councils®  
Моливи и салфетки от собствената марка на Kaufland K-Classic

В асортимента ни ще откриете огромен избор от продукти K-Classic с логото FSC® - сертифициарни спрямо строгите изисквания на Forest Stewardship Councils®, сред които салфетки, тоалетна хартия и носни кърпички, както и въглища за скара. При покупката на продукти, сертифицирани от FSC®, вие изисквате устойчиво стопанисване на горите по целия свят.    

За да бъдат спестени природни ресурси, суровините за производството на картонени кутии за напитки и други опаковки на марката K-Classic, произхождат от устойчиво стопанисвани гори и носят FSC® лого.


Стандарт GOTS (Global Organic Textile Standard)  
Стандарт GOTS (Global Organic Textile Standard)

Отговорното отношение към природата и околната среда заема все по-важно място в нашето ежедневие. Производството на текстил не прави изключение - и при него екосъобразните процеси стават все по-актуални.

Опазването на околната среда е от изключителна важност за нас и ние съзнателно поемаме тази отговорност. Затова, за производството на нашия текстил използваме органичен памук.  Стандартът GOTS (Global Organic Textile Standard) гарантира устойчивото и социално отговорно производство на текстил. Така гарантираме прозрачност и високо качество на продуктите за нашите клиенти.


Търговия без ценни кожи  
Лого на инициативата Търговия без ценни кожи

Kaufland участва в програмата "Fur Free Retailer" (Търговия без ценни кожи). В тази връзка сред продуктите от собствените ни марки няма такива, изработени от естествена кожа с косъм. Такива продукти са, например различни текстилни изделия и аксесоари, както и някои играчки за домашни любимци.


BIONIC FINISH® ECO®  
BIONIC FINISH® ECO®

Разработен по подобие на природата: "Learning from naturе". BIONIC FINISH® ECO® е високотехнологично хидрофобно покритие с изключително тънка кристална структура, предпазващо текстилните изделия от вода и замърсяване. BIONIC FINISH® ECO® защитава човека и природата. BIONIC FINISH® ECO® се използва за продуктите от собствените ни марки OYANDA® и TOWNLAND®


STANDARD 100 на OEKO TEX  
STANDARD 100 на OEKO TEX

STANDARD 100 на OEKO-TEX® гарантира, че текстилните изделия от собствените марки на Kaufland са преминали през тест за неналичие на вредни вещества. OEKO-TEX® е международна независима организация за тестване на сурови, полуготови и готови текстилни продукти, както и на целия процес на производство, условията на труд, както и регулацията на отпадъчните вещества. През 1992-ра година тя въвежда сертификата STANDARD 100 и обновява критериите на стандарта всяка година.


LGA TESTED  
LGA

LGA e сертификат на организацията TÜV Rheinland който удостоверява, че продуктът е минал през контрол на качеството. В Kaufland LGA TESTED удостоверява качеството на мебели, аксесоари за дома и домашни потреби.


VPA GS  
VPA GS

VPA GS е сертификат на института VPA за тестване, който сертифицира качеството на инструментите, пособията и уреди за дома и градината на Kaufland.


ILAG NON STICK  
ILAG NON STICK

ILAG NON STICK е високотехнологично покритие, което притежава отлични противополепващи свойства, устойчиво е на надраскване и е лесно за почистване. ILAG NON STICK притежават много от продуктите на собствената ни марка Spice & Soul®.


PEFC  
PEFC

PEFC е международна система за сертифициране на гори, която удостоверява, че дървесината в продуктите от собствените марки на Kaufland е добита от отговорно управлявани горски стопанства.


TÜV SÜD  
TÜV SÜD

TÜV SÜD e основана през 1866 г. Kомпанията започва своята дейност, като тества парни котли. До нейната експертиза се допитват производители на храни, софтуерни продукти, лекарства, потребителски стоки, машини и много други.


TÜV SÜD GS  
TÜV SÜD GS

TÜV SÜD GS e сертификат на организацията TÜV SÜD, който удостоверява, че продуктът е минал през изпитания за сигурност и не представлява опасност за потребителя, когато се ползва според инструкциите за употреба. Сертификат TÜV SÜD GS притежават електроуредите от собствената ни марка SWITCH ON.


TÜV Rheinland GS  
TÜV Rheinland GS

TÜV Rheinland GS e сертификат на организацията TÜV Rheinland, който удостоверява, че продуктът е минал през изпитания за сигурност и не представлява опасност за потребителя, когато се ползва според инструкциите за употреба.


Важна информация

От съображения за превантивна защита на потребителите Kaufland изтегля следния продукт:

SPICE & SOUL
Мултифункционално ренде
Баркод 4337185869136