Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали


 

Млечни продукти

Валидни от 20.01.2020 до 26.01.2020


Добрата храна е характер

Вкусът на сиренето е божествен. Сиренето е може би най-известната храна, произвеждана от мляко. Сиренето е богато на хранителни вещества и витамини и се предлага в безброй вкусове. Много от тях ще откриеш и при нас в Kaufland.

Любопитни факти

Над 5 000 вида сирене

Сиренето е една от най-древните храни на света. Първите данни за преработването на краве мляко идват от Месопотамия и датират от преди 5 000 г. пр.Хр. Понастоящем съществуват над 5 000 сорта и осем категории сирена. Най-популярните признаци за класификация на сиренето са: вид мляко, масленост, начин на производство, начин на зреене.

Камамбер

Камамбер е френско меко сирене с бяла външна плесен. Вътре то е светло до златисто жълто, в зависимост от степента на зрялост.

Гауда

Класическо полутвърдо сирене, което узрява за от четири седмици до осем месеца в хладни камери.

Ементал

Ементал e традиционно швейцарско сирене, което се произвежда в района на река Еме, кантон Берн, откъдето е получило и името си. Жълто, среднотвърдо, с плътна консистенция е и се прозивежда от краве мляко.

Горгондзола

Горгондзола е едно от най-известните сирена с вътрешна плесен. Приготвя се от краве мляко, сол и сирище. 


Млякото е изключително богато на витамини, минерали и калций и предлага многообразни възможности за консумация. Чисто с мюсли или в кафе, кисело мляко, като сметанов сладолед, масло върху питка или извара върху хляб - млякото и неговите прозиводни е наслада във всяка негова форма.


Всичко се върти около млякото

Какво не знаем за него

Прясно, мляко от крави, които са хранени със сено или на пасища, хомогенизирано, пастьоризирано мляко без лактоза - изборът е огромен. Тук ще научиш какво стои зад различните понятия.

Прясно мляко

Загрява се за кратко време за унищожаване на бактериите. Процесът е особено щадящ, така че вкусът му остава свеж и естествен, като се запазва съдържанието на почти всички хранителни вещества. След охлаждане трайността му възлиза на 2 до 3 дни.

Прясно мляко с удължен срок на годност

Това мляко е с повишена трайност до три седмици. Съкращението ESL означава "удължен срок на годност".

UHT мляко

Това мляко се подлага на свръхвисоко и продължително нагряване, поради което към него има по-добра чревна поносимост. В неотворено и неохладено състояние трайността му възлиза на 3 до 6 месеца.

Био мляко

Различните био етикети върху опаковката дават информация за поведението на кравите и производството на млякото. Биологичното мляко се предлага като UHT или прясно мляко с различна масленост. 

Мляко от крави, хранени със сено или на пасища

Млякото се добива от крави, отглеждани при възможно най-естествени условия на хранене. Според мандрите те се хранят само със сено и зърно.

Хомогенизирано мляко

За да се избегне образуване на каймака и да се осигури по-добра толерантност към продукта, това мляко минава под високо налягане през много малки дюзи. По този начин малките маслени фракции се разбиват до малки капчици. Повечето млека са хомогенизирани.

Мляко без лактоза

Съдържащата се в млякото лактоза се разгражда с помощта на ензим. По този начин не съществуват проблеми за консумация на този вид мляко от хора с непоносимост към лактозата. Най-често безлактозното мляко се предлага в UНT вариант.   

Кондензирано мляко

Отличава се със силен аромат и гъста консистенция и се консумира обикновено в чай или кафе. То се загрява и намалява до половината от обичайното мляко за пиене. Съдържание на мазнини: около 7,5%.


Алтернативни заместители на кравето млякото

 

Изображение на соево мляко

За готвене, печене или консумация с кафе. Има приблизително същото съдържание на протеин като кравето мляко, но е с по-ниско съдържание на мазнини.

Виж повече

Алтернативни заместители на кравето млякото

Изображение на оризово мляко

Особено подходящо за хора, страдащи от алергии. Вкусът му е естествено сладък, използва се за готвене и печене. 

Виж повече

Алтернативни заместители на кравето млякото

Изображение на овесено мляко

Овесеното мляко има свойства за понижение на холестерола и е подходящо за готвене и печене.

Виж повече

Алтернативни заместители на кравето млякото

Изображение на бадемово мляко

Добре смилаемо и богато на баластни вещества и ненаситени мастни киселини. Отличава се с мек и деликатен привкус на бадем.

Виж повече

Алтернативни заместители на кравето млякото

Изображение на лешниково мляко

Със своя лек вкус на лешник е много подходящо за обогатяване на десерти. 

Виж повече

Алтернативни заместители на кравето млякото

Изображение на кокосово мляко

Богато на магнезий и калий. Придава на храната екзотичен аромат и е идеално за готвене и печене.

Виж повече