Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

 

Добрата храна е пъстра

Добрата храна е пъстра и богата на  витамини. В Kaufland всеки ден ще откриеш голямо разнообразие от свежи плодове и зеленчуци от родни и чужди производители. Открий актуалните ни предложения и опитай нещо ново. Защото добрата храна е откритие.


Плодове и зеленчуци

Валидни от 16.09.2019 до 22.09.2019

Добрата храна е добър живот

Чувствай се добре, похапвай добре и здравословно. Богатото разнообразие свежи плодове и зеленчуци, които ще откриеш при нас, няма да оставят нито един хладилник празен.

 

 

 

 

Изображение на бананово дърво върху което растат зелени банани
Изображение на бананово дърво върху което растат жълти, зрели банани

Банани

Жълти източници на енергия

Бананите доставят на организма витамини B и C, калций и магнезий. Тяхната плодова захар достига бързо в кръвта и осигурява енергия за тялото и душата. Колкото по-зрели са бананите, толкова повече енергия се трансформира в плодова захар. Затова жълтите банани са по-сладки от зелените.


Независимо дали ще избереш малини, ягоди, боровинки или френско грозде - всички тези малки плодове се отличават с неустоим вкус. През лятото ние ги предпочитаме всеки ден с мюсли и смути, върху торти или плодови салати.

Дребни, но много сладки

Вкусът на лятото

Съществуват близо 100 вида горски плодове, различаващи се по форма, цвят и вкус - от тъмночервени, малки и кръгли до тъмнолилави, големи и конусовидни.  

Плодов лексикон

Малки, шарени, вкусни и полезни

Къпина

Богати са на предпазващия клетките витамин Е, имат повече витамин С от ябълките. Консумират се в натурален вид, в кисело мляко или извара, като смути или върху торти. 

Ягода

Сладък плод с превъзходен вкус, осигуряващ на организма големи количества витамин С, калий и магнезий.

 

Малина

Богати на фибри, витамини B и C. Малините съдържат важни минерали, но малко плодова захар.

Френско грозде

Киселите и леко трапчиви плодчета са богати на антиоксиданти, хранителни вещества и минерали.

Боровинка

Благодарение на високото съдържание на витамини А, С и Е този леко сладникав плод заслужено се определя като "особено полезен".

Цариградско грозде

Колкото по-зрял е този плод, толкова и по-сладък е той. Плодовете съдържат пектинови вещества, поради които са идеални за приготвяне на мармалади и желета. Богати са на витамин С.

Вкусни рецепти с ягоди


Добрата храна е откритие

Човек никога не е прекомерно стар, за да опита нещо ново като вкусен нар и горчиво-сладките му зрънца, например. Откривай новото сред нашите плодове и зеленчуци. Ще останеш очарован от разнообразието екзотични и биопродукти, които ще откриеш в Kaufland.

 

 

 

 

Стъпка по стъпка

Бързо и лесно ронене на нар

В горната половина на плода се прави разрез, след което внимателно се отделя така полученото капаче.

В горната половина на плода се прави разрез, след което внимателно се отделя така полученото капаче.

Виж повече

Стъпка по стъпка

Бързо и лесно ронене на нар

По кората на нара внимателно се правят напречни разрези. Важно е при това действие да не се наранят зърната на плода.

По кората на нара внимателно се правят напречни разрези. Важно е при това действие да не се наранят зърната на плода.  

Виж повече

Стъпка по стъпка

Бързо и лесно ронене на нар

Парчетата нар се отчупват.

Парчетата нар се отчупват.

Виж повече

Стъпка по стъпка

Бързо и лесно ронене на нар

Отделните парчета се поставят в съд със студена вода, зрънцата се отделят едно по едно.

Отделните парчета се поставят в съд със студена вода, зрънцата се отделят едно по едно.

Виж повече

Стъпка по стъпка

Бързо и лесно ронене на нар

Бялата ципа се отстранява, а водата се отцежда.

Бялата ципа се отстранява, а водата се отцежда.

Виж повече

Добрата храна е пъстро разнообразие

Ние обичаме разнообразието и затова предлагаме ежедневно голям избор от пресни плодове и зеленчуци. Природата също харесва колорита, защото нейното разнообразие от цветове и форми представлява истинска наслада, при това не само за очите.

Вкусни домати

Пъстри, различни, вкусни

Бели, жълти, зелени, червени, розови и виолетови домати. Познати са няколко хиляди сорта, различаващи се по вкус, консистенция и форма.

Жълт домат

Отличават се с по-ниско киселинно съдържание в сравнение с червените домати. Хората с чувствителен към плодова киселина стомах понасят жълтите домати по-добре от червените.   

Черен домат

Той не само изглежда необичайно, но и се характеризира с особено интензивен вкус. Цветът му се дължи на голямото количество антоциани, които нормално изобилстват в черното грозде, боровинките и ягодите.

Зелен домат

При този сорт цветът се запазва зелен даже и след узряване. Дали даден зелен домат е узрял си личи по това дали е леко мек на пипане и с бледожълт отенък.


Добрата храна е сплотеност

Добрата храна привлича всички на масата. За разговор, забава, за вкусно похапване.

Зеленчуци който не яде...

С нашите рецепти всички похапват смело и питат за още :)