Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Какво ще сложиш сега на масата

Вегетарианството отдавна вече не е маргинален феномен. Дори в България темата е доста популярна и дискутирана, а броят на отказващите се от месото и рибата расте. Всеки приличен ресторант предлага вегетариански ястия в менюто си, а дните, в които тофу и други вегетариански продукти бяха достъпни само в специализирани магазини за здравословни храни, са минало. Но какво ще направиш, ако детето ти или твоят партньор внезапно решат от днес за утре, че вече не желаят да ядат месо? Какво ще сложиш на масата? Какви са предимствата и недостатъците на безмесното хранене? Редно ли е децата да бъдат вегетарианци?

Може да е просто фаза.  

В Kaufland винаги ще намериш отговор, защото при нас те очаква не само богато разнообразие от вегетариански продукти, но и интересни рецепти за бързи и вкусни вегетариански ястия. Ще ти дадем съвет за какво да внимаваш, когато се отказваш от консумацията на животински продукти. Ще обърнем внимание и на това дали децата действително се нуждаят от месо, защото желанието за вегетарианство може да не е просто фаза от живота им, която скоро ще отмине.


За да не й липсва нищо, когато се отказва от месото

Балансираният прием на протеини, витамин D, B12, желязо и цинк е важен.

Вегетарианската диета е съвсем проста и лесна за изпълнение, ако не се отказваш напълно от яйцата и млечните продукти.

Протеините са важни.

Бобовите растения и тофуто са много богати на протеини, но млечните продукти като извара, кисело мляко или сирене могат да също да задоволят потребността от тях, като същевременно съдържат калций.

Риба и морски деликатеси за витамин B12.

Малко по-трудна е задачата с набавянето на витамин В12, защото той се среща главно в храни с животински произход. Това не е проблем, ако консумирате риба и морски деликатеси, както и сирене, като някои видове имат по-високо съдържание на този витамин (ементал, моцарела, пармезан и др.) B12 се съдържа и във ферментиралите зеленчуци като киселото зеле, например.

Приемът на желязо е особено важен за дамите.

Обикновено желязото се усвоява по-добре в комбинация с витамин С. Ето защо е добра идея да съчетаеш зърнената закуска с чаша прясно изцеден портокалов сок. Други храни, богати на желязо, са: зелените зеленчуци като спанак и броколи, пълнозърнест хляб, бобови растения, ядки, някои горски плодове и гъби. Внимание: черният чай и кафето пречат на усвояването на желязо.

Много разходки за много витамин D.

Витамин D основно се образува самостоятелно от организма. За този процес основна роля има слънчевата светлина. Ето защо разходките са важни дори и през зимата. В допълнение, почти всички видове гъби съдържат витамин D.

Не забравяйте цинка.

Цинкът се набавя най-добре с консумацията на яйца, мляко, сирене и пълнозърнести храни.


Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19