Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Алекс, Олаф и традиционните баварски специалитети

Поредната спирка за търсачите на вкусове Олаф и Алекс е столицата на Бавария. На известния Виктуалиенмаркт в Мюнхен двамата решават да си спретнат надпревара по приготвяне на месна салата. По-късно се срещат и с майстор месар, който им показва как се приготвя добре известният вайсвурст. 

Кулинарен двубой

Когато класиката срещне новите вкусове

Вкусовите рецептори на нашите търсачи на добра храна са добре запознати с немската кухня. В Мюнхен Алекс и Олаф откриват обаче напълно нова страна на един от класическите баварски специалитети. Кулинарният експерт Бени дори успява да ги предизвика на двубой, в който двамата да проверят майсторлъка си при неговото приготвяне.


Един за всички, всички за салама

 

На вниманието на любителите на месо: на вечеря или за обяд, в пек и студ, месната салата винаги е добра идея. Представяме ви нестандартната рецептата на Олаф – далеч от класиката, но толкова близо до сърцето на всеки ценител ;)

Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци

Стъпка 1

Едно върху друго се нареждат парчетата леберкез и ементал

Стъпка 2

Леберкезът и ементалът се нарязват на тънки ивици

Стъпка 3

Леберкезът, ементалът, репичките, лукът и лененото масло се прибавят към лука

Стъпка 4

Всичко се разбърква добре

Стъпка 5


Как се прави...

Вайсвурст - кулинарната звезда на Бавария

Олаф и Алекс посещават малко месарско предприятие, за да научат лично от майстора месар какво е важно при производството на традиционния вайсвурст. Стъпка по стъпка, двамата преминават през целия процес – от смилането на месото до готовата продукция.


Трудно за произнасяне, лесно за храносмилане ;)

Обаздата се приготвя бързо. Точно толкова бързо се и изяжда. Тази традиционна баварска разядка е идеална за обилна закуска, пикник на открито или като гарнитура към вайсурст.

Камемберът се нарязва на парчета

Стъпка 1

Камемберът се слага в купа и се намачква с вилица

Стъпка 2

Към камембера се прибавят изварата, маслото, подправките и всичко се разбърква добре

Стъпка 3

Лукът се обелва, нарязва на дребни кубчета и се прибавя към сместа

Стъпка 4

Обаздата се гарнира със сибирски лук и се сервира

Стъпка 5


Малък готварски трик

Как да режем колбаси и сирена без да залепват по ножа


Уважаеми клиенти,

във връзка с разпространена информация за наличие на салмонела в продукти от птиче месо с произход Полша, с настоящото Ви уверяваме, че няма основание за безпокойство относно предлагания в Kaufland асортимент, тъй като Kaufland България не предлага продукти от проблемната партида.