Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

3 ястия за 20 лева*: Плодова неделя

Клафути с плодове


Необходими продукти

1 ябълка
100 г круши
5 мл сок от лимон
100 г замразени горски плодове
2 г канела
3 яйца
80 г брашно
75 г масло
150 г захар

Начин на приготвяне
Жълтъците и белтъците се разделят. Жълтъците се разбиват с миксер заедно със 100 г захар. Белтъците също се разбиват с миксер с 50 г захар и лимоновия сок. Към жълтъците се добавят 80 гр брашно и след това белтъците на три пъти, като първата част се разбърква малко по-интензивно, за да се олекоти сместа, а следващите дози се разбъркват с планетарни движения много внимателно, като целта е да се запази максимално въздухът в сместа. Загрява се тиган, по взможност с двойно дъно. В него се разтопява маслото, добавят се нарязаните ябълки и круши, запържват се за няколко минути и се заливат с яйчената смес, а отгоре се поръсват замразените плодове. Когато сместа започне да се стяга, се запича в предварително загрята на 180°С фурна за около 7-8 минути или до готовност. Десертът се сервира поръсен с канела.

Изображение на Клафути с плодове

Изображение на плодова салата, част от дневното меню за неделя

Плодова салата


Необходими продукти

1 ябълка, 1 круша
20 г мед, 10 мл лимонов сок, 2 г канела
100 г замразени плодове
250 мл прясно мляко
3 яйца, 75 г масло
80 г мюсли
10 царевично нишесте
150 г захар

Начин на приготвяне

Ябълките и крушите се белят и нарязват на кубчета, към тях се добавят замразените горски плодове, медът и лимоновият сок. Всичко се разбърква и се оставя да престои 10 минути. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват със 100 г захар и 10 г нишесте  с телена бъркалка. Прясното мляко се кипва и се добавя към жълтъците при непрестанно бъркане. Готовата смес се връща на котлона и се готви на слаб огън, докато се сгъсти. След като кремът е готов, се добавят 75 г студено масло, разбърква се, прехвърля се в тавичка, покрива се с фолио и се охлажда в хладилник. Салатата от плодове се сервира в купа, кремът се поставя върху плодовете и отгоре се поръсва с мюсли.


Ванилов мус с карамелизирани плодове и кръмбъл от клафути


Необходими продукти

200 г сладкарски крем (виж рецептата за плодова салата)
100 мл сметана
2 ябълки
100 г круши
100 г клафути

Начин на приготвяне
Сметаната се разбива и се смесва със сладкарския крем. Ябълките и крушите се белят и режат на кубчета. Поръсват се със захар, канела и лимон и се пекат на 200°С, докато се карамелизират. С остатъците от клафути се прави поръска, като клафутито се нарязва или начупва на малки парчета и се изсушява във фурна за 30 миути на 100°С или докато стане твърдо. Отново се натрошава. В чашка се подреждат плодовете след това се поставя мусът и накрая клафути-поръската.

Изображение на предложение от дневното меню за неделя - Ванилов мус с карамелизирани плодове и кръмбъл от клафути


Актуални предложения

Валидни от 27.06.2022 до 03.07.2022

Важна информация

От съображения за превантивна защита на потребителите Kaufland изтегля следния продукт:

My Project
Електрическа лампа против насекоми

Баркод 4063367290183
В продажба от Kaufland от април 2022