Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

3 ястия за 20 лева*: Протеинова сряда

Бъркани яйца с пилешко филе


Необходими продукти

филето от 1 цяло пиле
5 яйца
40 г заквасена сметана
2 филийки бял хляб
2 г магданоз
25 г масло
сол на вкус

Начин на приготвяне
Пилешкото филе се готви на тиган за около 3 минути от всяка страна, като се овкусява със сол. След като е готово, се поставя настрана, за да почине. През това време в касерола се счупват яйцата, към тях се добавя студено масло и се поставят на котлона. Яйцата се готвят до степен, в която са почти готови - точно тогава се овкусяват със сол, ситно нарязан магданоз и една лъжица заквасена сметана. Разбъркват се и се отстраняват от огъня. Яйцата се сервират върху препечена флийка с нарязано пилешко филе отстрани.

Изображение на бъркани яйца с пилешко филе

Изображение на пилешка супа, част от дневното меню за сряда

Пилешка супа


Необходими продукти

от 1 пиле – фенер, крила, изрезки
200 г лук
200 г моркови
200 г целина
300 г картофи
5 г магданоз
сол на вкус
лимон на вкус
10 мл олио

Начин на приготвяне
Костите, фенерът и крилата на пилето се заливат с вода, колкото да ги покрие, към тях се добавят обелките от лук, морков, целина, както и дръжките от магданоз. След като бульонът заври, температурата на котлона се намалява, бульонът се отпенва и се добавя щипка сол. Бульонът се вари около час, час и десет минути, след което се овкусява със сол, прецежда се, а месото се оделя от костите. В тенджерка се запържват ситно нарязани лук, морков и целина с останалото масло, добавя се бульонът и картофите, нарязани на кубчета. Вари се около 15-20 минути на тих огън, накрая се овкусява със сол и лимон и се застройва със заквасена сметана. Поднася се със ситно нарязан магданоз.


Пилешки шницел със салата от кореноплодни


Необходими продукти

2 обезкостени пилешки бутчета
1 яйце
6-7 филийки бял хляб
100 г моркови
100 г целина
5 г магданоз
200 г брашно
сол на вкус
20 мл лимонов
100 мл олио

Начин на приготвяне
Пилешкото бутче се обезкостява и се начуква до дебелина от половин сантиметър. От хляба се приготвя галета, като филийките се изсушават на 120-130°С и след това се блендират до получаване на галета. Пилето се панира с брашно, яйце и галета и се пържи в тиган до златисто. От морковите и целината, с помощта на белачка, се правят ленти, овкусяват се със сол, олио, магданоз и лимон.

Изображение на предложение от дневното меню за сряда - Пилешки шницеб със салата от кореноплодни


Актуални предложения

Валидни от 01.08.2022 до 07.08.2022