Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

3 ястия за 20 лева*: Рибен вторник

Тост с мус от риба


Необходими продукти

1 черен хляб със семена
червен лук
50 мл оцет
50 мл вода
сол на вкус
50 г захар
коремчетата от 1 пъстърва
лимон на вкус
50 г заквасена сметана
10 мл зехтин
2 г копър

Начин на приготвяне
Коремчетата от рибата се посоляват и се изпичат в предварително загрята на 200°С фурна за 3-4 минути. След това се отделя кожата и с помощта на вилица сготвената риба се намачква, към нея се добавят заквасена сметана, нарязан на много ситно червен лук,ситно нарязан чесън, копър, лимонов сок и сол. Оцетът се смесва с водата, захарта и щипка сол, сместа се кипва и с нея се залива предварително нарязаният червен лук,. Готовият лук се покрива със стреч фолио и се оставя да престои за час-два в маринатата. Хлябът се препича във фурната с малко зехтин, след това мусът от риба се сервира върху него, завършва се със туршията от лук.

Изображение на тост с мус от риба

Изображение на филе от риба с печени зеленчуци, част от дневното меню за вторник

Рибена супа


Необходими продукти

костите и главата от 1 пъстърва
100 г кромид лук
100 г моркови
100 г целина
1 връзка девисил
1 глава чесън
10 г магданоз
лимон на вкус
20 мл зехтин
2 г копър
50 мл оцет

Начин на приготвяне
От костите, главите и всички остатъци от рибата се прави бульон с около 700 мл вода, като към него се добавят обелките от лука, морковите, целината и дръжките от магданоза и копъра. Вари се на тих огън окло 30-40 минути, като след това бульонът се прецежда и месото се отделя от костите. В тенджерка се запържват нарязаните на ситно лук, морков, целина глава и след като са омекнат се добавя рибеният бульон, вари се около 15 минути, овкусява се със сол и лимон. Месото се връща в супата и се завършва със ситно нарязани магданоз, копър и девисил. За саламурийката се пасират 50 мл оцет с останалия девисил и 50 г скилидки чесън. Сервираме супата със саламурийка.


Филе от риба с печени зеленчуци


Необходими продукти

филетата от 1 пъстърва
200 г лук
200 г моркови
200 г целина
5 г магданоз
30 мл лимонов сок
100 мл зехтин
5 г копър

Начин на приготвяне
След като рибата се филетира, филетата се почистват от кости и коремчета. Лукът, морковите и целината се нарязват на едри парчета, овкусяват се със сол и зехтин и се изпичат на предварително загрята на 200°С фурна за около 20-25 минути. За зехтиновия сос се настъргва кората от лимона, изтисква се останалият лимон и на тънка струйка, при непрестанно бъркане с телена бъркалка, се добавя зехтинът, овкусява се със сол и ситно нарязан копър. Филетата от риба се овкусяват със сол и се запичат до златисто на предварително загрят тиган от страната на кожата. След като кожата стане златиста, филето се обръща от страната на месото за 5-6 секунди и се изважда от тигана. Ррибата се сервира със зеленчуците и соса.

Изображение на предложение от дневното меню за вторник – Филе от риба с печени зеленчуци


Актуални предложения

Валидни от 08.08.2022 до 14.08.2022