Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Училище, здравей!

3, 2, 1... Новата учебна година чука на вратата! Приготвили сме ти богато разнообразие от предложения в помощ на ученика, учебни програми, както и вкусни рецепти за междучасието. 

Готови за новата учебна година

Подготовката за учебната година е важна за всеки ученик, а в Kaufland ще откриеш повече от учебни пособия и канцеларски материали. Ела и избери модерни и функционални дрехи с марка Hip & Hopps®, разгледай и предложенията ни с марка Talentus®.


   

Полезни съвети

Човек се учи, докато е жив. Следващите шест съвета ще ти дадат насоки как наесен да е с песен както за децата, така и за родителите.

Перфектната закуска

Домашно приготвените сандвичи винаги са по-вкусни от закуските в баничарницата. Ако сутрин не остава време за това, можеш да приготвиш нещо от предишната вечер и да го прибереш в хладилника. Сменяй често хлебчетата и плънката на сандвичите, слагай в кутията и свеж плод. Така детето ще се изкушава по-малко да остави домашната храна, за да си вземе нещо от училищната лавка.

Весели игри за междучасието

Отлична лека тренировка за децата са всякакъв тип игри с подскоци. Благодарение на тях се развива моториката на малчуганите. Обясни на децата как се играе на Дама, организирай весело състезание в квартала още преди старта на учебната година. Убедени сме, че играта ще се хареса на децата, а ако вкараш състезателен елемент може сами да я заиграят в голямото междучасие.

На подредено се учи по-добре

Разхвърляното бюро разсейва и обикновено пречи на учебния процес. Да задържиш вниманието на най-малките ученици обикновено се оказва мисия невъзможна. Да ги накараш да подредят бюрото си – също. За да ги улесниш, посочвай конкретно какво и кога да се подреди, а когато това се случи винаги ги поощрявай - ако не с нещо материално, то поне с похвала и усмивка.  

 

Направете си програма

Училището не трябва да е мъчилище. За да минава по-леко времето на детето, направете заедно програма по дни с дейности, които са му интересни и можете да вършите заедно след края на учебния ден

Малки ритуали за щастливи сутрини

Създайте си малки ритуали, които да помагат в ежедневието и на двама ви. Покажи на детето, че е много по-лесно да приготви чантата си за училище от предишния ден. Друго улеснение е да изберете дрехите за следващия ден, отново от вечерта. Така на сутринта ще имате повече време за закуска без бързане - старт на деня, за който всички мечтаем.

Как беше в училище?

Всеки е чувал или употребявал поне веднъж фразата „Как беше в училище?“. Децата обикновено не реагират особено добре на този въпрос – или отговарят с няколко думи или не казват нищо. Задавай по-конкретни въпроси като "Какъв беше урокът ви по математика днес?" или "На какво играхте в междучасието?". Така ще получиш далеч по-подробни отговори и от най-неразговорливото хлапе.


Учебни програми

Добрата организация е половината свършена работа. Затова и прилежно написаната седмична програма понякога може да означава половин написано домашно. Навреме ;) Дали първият час в петък е по математика, а в понеделник детето има училище само до обяд – така той или тя ще има поглед над цялата седмица и ще знае какво предстои на следващия ден.


Вкусно меню за малки и големи ученици

Нещо сладко, нещо солено, нещо полезно или нещо шарено и ефектно... Приготвили сме ти няколко вкусни идеи с какво можеш да изненадаш своя ученик както в голямото междучасие, така и у дома.