Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сладкиш в чаша

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

30 г сушени кайсии
180 г меко масло
100 г захар
1 с.л. ванилова захар
настърганата кора на половин био лимон
3 яйца
50 мл ликьор
230 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 г натрошен шамфъстък
100 мл мляко
100 мл гроздов сок
200 г дълбокозамразени малини
1 с.л. мед
6 термоустойчиви чаши от по 220 мл

Съвет

  • Ако решите да изненадате любим човек с този сладък подарък, сипете соса в отделен буркан и подарете така, за да не омекне прекалено сладкишът.


Приготвяне

    1

Кайсиите се нарязват на малки кубчета. Маслото, захарта, лимоновата кора и ваниловата захар се разбиват добре с миксер. Към сместа едно по едно се прибавят яйцата и ликьорът. Брашното и бакпулверът се смесват добре и заедно с шамфъстъка, кайсиите и млякото се прибавят към сместа.

    2

Готовото тесто се разпределя в 6 чаши, които се слагат в предварително загрята на 180º фурна (ако е с вентилатор, градусите трябва да са 160) и сладкишът се пече 25 до 30 минути. Чашите се вадят от фурната и се оставят да изстинат добре.

    3

Гроздовият сок се слага на котлона. Прибавят се малините и медът и всичко се оставя да ври около 10 минути. Плодовият сос се разпределя върху чашите със сладкиш, оставя се да изстине и се сервира.