Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешко рагу в сос от червено вино и полента

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г агнешко бутче
3 глави лук
300 г моркови
300 г целина
2 скилидки чесън
4 с.л. рапично олио
200 мл червено вино
700 мл агнешки бульон
2 бр. дафинов лист
200 мл прясно мляко
100 г царевичен грис
30 г пармезан
40 г масло
800 г червени чушки
1 стрък розмарин
5 с.л. маслиново масло
2 с.л. светъл балсамов оцет
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

От агнешкия бут се премахва излишната мазнина, ако има такава. Месото се нарязва на кубчета с големина около 2 см. Лукът, морковите, целината и чесънът се белят и режат на ситно.

    2

Олиото се загрява в голям, плосък съд. Месото се добавя и запържва за около 2 минути, овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се нарязаните лук, моркови, целина и чесън и всичко се запържва. Виното се налива в съда и се оставя да къкри. Около 400 мл от бульона и дафиновите листа се добавят и се оставя да къкри на средна температура за около час.

    3

Към млякото се прибавят 300 мл бульон и малко сол и сместа се сварява. Прибавя се царевичният грис и се готви 15-20 минути, на средна температура и постоянно бъркане. Настъргва се пармезан. Добавя се масло, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя на топло.

    4

Включва се грил функцията на печката. Чушките се нарязват на четвъртини. Поставят се с месестата част нагоре върху хартия за печене и се пекат 10-15 минути. Готовите чушки се изваждат от печката и се покриват с мокра кърпа.


Видеорецепта