Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Апетитна кесадия

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г телешко месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава червен лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2 тортили
100 г кашкавал
маслиново масло K-Classic

за гуакамолето:

1 /2 авокадо
1 /2 глава червен лук
1 /2 червена чушка
1 /2 домат
магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.л. чесън на прах

Приготвяне

    1

В предварително загрят тиган се сипват 2 с.л. маслиново масло. Добавя се нарязаното на ивици телешко месо, нарязаните чушки и червен лук. Поръсва се със сол и черен пипер. Разбърква се, тиганът се похлупва с капак и се готви около 6-7 минути или до готовност на месото.

    2

В загрят грил тиган се слага една тортила питка. Върху едната половина на питката се поръсва настърган кашкавал. Отгоре се сипват няколко лъжици от сместа с телешкото и зеленчуците. Поръсва се с още малко кашкавал и се похлупва с другата половина на питката. Оставя се така за 1-2 минути, за да се разтопи кашкавалът, след което питката се обръща. Готви се още 1-2 минути и се маха от котлона. Повтаря се с втората питка.

    3

Авокадото се разполовява, почиства се от кората с помощта на лъжица и се слага в купа. Поръсва се със сол и чесън на прах и се намачква с вилица. Към намачканото авокадо се прибавят наситнените ½ глава червен лук, ½ червена чушка и ½ домат. Разбърква се с лъжица и се добавя наситненият магданоз. Разбърква се още веднъж, докато всички съставки се смесят.

    4

Кесадиите се сервират топли заедно с гуакамолето.


Видеорецепта