Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци

Бобена салата в хрупкава купичка

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

250 г шарен боб
250 г моркови
3 червени чушки
1 глава червен лук
3 с.л. маслиново масло
2 с.л. балсамов оцет
2 скилидки чесън
сол и бял пипер на вкус
магданоз за поръсване
пресен лук за поръсване

За тестото

400 г брашно
1 с.л. (+ за намазване) олио
1 ч.л. сол

Приготвяне

    1

Бобът се накисва за 4–5 часа, след това се сварява и се отцежда. Оставя се да изстине, като се посолява и се сипва зехтинът, за да не изсъхне.

    2

Морковите се стържат на едро ренде, чушките се режат на ленти, червеният лук – на тънки шайби, а чесънът се наситнява. Всичко се разбърква добре, овкусява се със сол и бял пипер и се добавя балсамовият оцет.

    3

Брашното се сипва в тава, прави се кладенче и се добавя солта. Постепенно се сипва вода и се замесва тесто. Добавя се и олиото. Меси се до получаване на твърдо тесто, което се разделя на четири еднакви топки. Всяка от тях са разстила по предварително намазнените стени на метални купи (или други подходящи купички) с диаметър около 10 см, така че краищата да излизат навън. Пече се до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.

    4

Готовите тестени купички се оставят да изстинат и внимателно се отделят от металния съд. Салатата се разпределя в хрупкавите купички. Декорира се с наситнени магданоз и пресен лук.