Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бърза сладоледена торта

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

За блата:

300 г обикновени бисквити
1 белтък
80 г краве маслo
1 с.л. пчелен мед

За крема:

800 г кайсии
1 л ванилов сладолед
100 г филирани бадеми
150 г (+ за украса) бял шоколад
50 г захар
50 мл портокалов ликьор
30 г джинджифил
кайсии за гарниране

Приготвяне

    1

Бисквитите се натрошават на едри трохи, смесват се с останалите продукти за блата и се разбъркват добре.

    2

Тестото се разпределя във форма за тарт с подвижно дъно, като първо се притиска с пръсти, а след това с лъжица. Оформя се и ръб. Покрива се с хартия за печене, върху която се сипва морска сол, за да може блатът да запази формата си при печене. Пече се около 10 минути в загрята на 200° фурна с вентилатор. След това хартията със солта се отстранява. Запича се за още 2 минути, за да се изпече добре и отгоре.

    3

Кайсиите се почистват от костилките, нарязват се на парчета и се кипват за 5 минути със захарта и ликьора. След това се пасират и се прецеждат.

    4

Джинджифилът се настъргва и сокът му се изстисква в голяма купа. Добавят се пюрето от кайсии, сладоледът и настърганият шоколад. Слагат се бадемите, предварително изпечени за 5–6 минути в загрята на 180° фурна. Разбърква се добре.

    5

Когато блатът се охлади, отгоре се нанася кремът. Оставя се във фризер за минимум 6 часа (най-добре за 24 часа). Тортата се поднася, украсена с настърган бял шоколад и кайсии.