Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Вегетариански бургер с патладжан

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 патладжан
1 домат
1 скилидка чесън
1 глава червен лук
1 люта чушка
100 г зелева салата
4 с.л. маслиново масло
1 ч.л. мащерка
2 готови веджи бургера
2 питки за бургери
3 с.л. майонеза
1 с.л. соев сос
4 ч.л. горчица
няколко листа рукола
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Затворено барбекю предварително се загрява на 180° C на функция Индиректен грил. Патладжанът и доматът се нарязват на филийки с дебелина 0,5 см. Чесънът и лукът се обелват. Чесънът се нарязва на ситно, а лукът и лютата чушка се нарязват на филийки. Към зелевата салата се добавя лютата чушка и се разбърква добре.

    2

Филийките патладжан се мариноват с чесън, маслиново масло, мащерка, сол и се запичат на барбекюто, заедно с веджи бургерите за около 4 минути.

    3

Хлебчетата се разрязват през средата и се запичат на барбекюто. Майонезата се смесва със соевия сос, овкусява се със сол и черен пипер. Всяка половинка хлебче се намазва с по една чаена лъжица горчица.

    4

Върху долната половина на хлебчето се подрежда зелева салата, слага се бургер, резени домат, патладжан и кръгчета лук. Намазва се майонеза, поставят се листа рукола, слага се горната половина на хлебчето и се сервира.


Видеорецепта