Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Винен кебап

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

700 г телешко месо (плешка или врат)
1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. брашно
1 дафинов лист
1-2 зърна бахар
1 ч. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
4-5 зърна черен пипер
сол на вкус

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на кубчета и се запържва за минута в тенджера със сгорещеното олио. Прибавя се лукът, нарязан на ситно, и се овкусява със сол и черния пипер. Тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато остане на мазнина.

    2

След това се поръсва с червения пипер и брашното, прибавя се и размитото в хладка вода доматено пюре и се овкусява с бахара и дафиновия лист.

    3

Налива се виното и 1 ч. ч. гореща вода. Всичко се разбърква и кебапът се задушава около 30 минути на тих огън под капак. Сервира се с гарнитура от задушен ориз.