Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Гнезда от кайма

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

2 филии хляб
100 мл прясно мляко
500 г телешко мляно месо
100 г кашкавал
100 г заквасена сметана
1 връзка копър
5 яйца
1 /2 глава червен лук
2 ч.л. сол
2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чесън на прах

Приготвяне

    1

Филиите хляб се нарязват на кубчета. Слагат се в купа и се заливат с прясното мляко. Разбъркват се с лъжица и се оставят за 1-2 минути да се напоят с млякото.

    2

Лукът се нарязва на ситни кубчета. В голяма купа се сипва телешкото мляно месо, нарязаният лук, напоеният в мляко хляб, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чесън на прах. Размесва се много добре с ръце, докато мляното месо се омеси с всички останали продукти. Така готовата кайма се оставя настрана докато се приготви плънката за гнездата.

    3

В купа се сипва настърганият кашкавал, заквасената сметана, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, наситненият копър и 1 яйце. Разбърква се добре докато се смесят всички продукти.

    4

Каймата се разделя и оформя на пет еднакви топки, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. С помощта на лъжица се оформя вдлъбнатина в средата на всяка топка кайма. Слага се по 1 с.л. от кашкавалената плънка и отгоре се чуква по едно яйце. Гнездата се пекат 30-35 минути в предварително загрята на 180°C фурна. Сервират се с гарнитура по желание.


Видеорецепта