Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Дроб сарма

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 агнешки комплект (бял и черен дроб, сърце, далак)
1 ч. л. сол за варене на комплекта
3-4 стръка лук
2 с. л. олио
200 г ориз
1 ч. л. червен пипер
2-3 стръка пресен джоджен (1 ч. л. сух)
1 с. л. пресен девесил
1 агнешко було

Приготвяне

    1

В тенджера със студена вода се слага агнешкият комплект, сипва се солта и се оставя да се свари.

    2

Лукът се нарязва на колелца и се запържва в тиган със сгорещеното олио.

    3

Сварените дреболии се нарязват на малки кубчета и се поставят при лука, за да се запържат и овкусят. Добавят се оризът, червеният пипер, джодженът и девесилът, нарязани наситно, и се разрежда с около 200 мл от бульона, в който е вряла карантията. Вари се на умерен огън, докато оризът поеме бульона.

    4

Булото се нарязва на еднакви по големина парчета, в тях се слага от плънката, завиват се като сарми и се поставят в тава. Наливат се 1–2 пръста вода и се пече около 20–30 минути във фурна, загрята до 180–200 градуса.