Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Запечена пастa с пилешко и бекон

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

300 г паста Пенне ригате
маслиново масло K-Classic
400 г пилешко филе
1 /2 глава лук
1 /2 жълта чушка
1 /2 червена чушка
сол
черен пипер
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 скилидка чесън
1 консерва домати на кубчета K-Classic
120 мл готварска сметана
100 г бекон
170 г спанак
100 г моцарела
100 г кашкавал

Приготвяне

    1

Пастата се сварява в подсолена вода с 1 ч.л. сол за 7-10 минути или до пълна готовност.

    2

В загрят тиган се сипват 2 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаното на хапки пилешко филе. Готви се 2-3 минути, след което се добавят нарязаните на ситно лук и чушки. Разбърква се и се овкусява с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. мащерка и 1 наситнена скилидка чесън.

    3

Добавят се 1 консерва домати на кубчета K-Classic и 120 мл готварска сметана. Разбърква се добре и се готви 3-4 минути. Прибавят се беконът и спанакът. Разбърква се още веднъж и се готви, докато спанакът омекне.

    4

Сварената и отцедена паста се сипва в дълбок съд за печене. Отгоре се сипва сместа с пилешко и зеленчуци. Разбърква се добре, така че пастата да се овкуси със соса и се поръсва с настъргана моцарела и настърган кашкавал.

    5

Ястието се слага в предварително загрята на 180°С фурна и се пече 20-25 минути. Пастата се сервира поръсена с пресен магданоз.


Видеорецепта