Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зебра кейк

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
4 яйца
240 мл олио
240 мл прясно мляко
30 г какао на прах
160 г сладко от малини
480 мл сладкарска сметана
260 г шоколад
малини
пудра захар

Приготвяне

    1

Брашното, захарта, бакпулверът и солта се изсипват в голяма купа и се разбъркват. В отделна купа се разбиват яйцата. Към тях се добавя олиото и се разбърква. Половината от яйчената смес се сипва в купата със сухите съставки и всичко се разбърква. Добавя се втората половина и отново се разбърква. След това се налива прясното мляко и се разбърква добре, докато се получи хомогенна смес.

    2

Сместа се разделя на две равни половини. Към едната половина се добавя какаото на прах, а към другата - сладкото от малини. В тава с хартия за печене се изсипва малко от какаовата смес. След това върху какаовата смес се изсипва от сместа със сладко от малини. Двете смеси се редуват по този начин до приключването им. Кейкът се пече 30 минути в предварително загрята на 180˚С фурна.

    3

В касерола на котлона се загрява течната сладкарска сметана. След като заври се добавя шоколадът и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Изпечения кейк се вади от тавата и се поставя върху подходяща форма. Полива се с шоколадовия ганаш и се оставя да изстине напълно. Кейкът се украсява с пресни малини и пудра захар и е готов за сервиране.


Видеорецепта