Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Картофена лазаня

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

5 големи картофа
домати на кубчета
телешка кайма
150 г краве маслo
150 г брашно
500 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
1 глава лук
маслиново масло
кашкавал
сол
риган
универсална подправка
индийско орехче

Приготвяне

    1

На картофите се правят 10-12 прореза по ширина. Ножът трябва да стига до около ¾ от картофа, като не трябва да се реже до край. Нарязаните картофи се слагат в тава и се намазват с маслиново масло. Слагат се в предварително загрята на 180°C фурна и се пекат около час.

    2

В загрят тиган се сипват 2-3 супени лъжици маслиново масло, ситно нарязаните чесън, лук и щипка сол. Всичко се разбърква и се готви 4-5 минути, докато лукът се задуши. Добавят се доматите на кубчета, универсална подправка, щипка риган и сол. Разбърква се. След като сосът заври се добавя телешкото мляно месо и се разбърква добре. Готви се още десетина минути, докато месото се сготви напълно.

    3

За бешамела маслото се разтопява в загрят тиган. Прибавя се брашното и се бърка, докато цялото брашно се абсорбира от маслото. Сипва се млякото и се разбърква добре с телена бъркалка. Добавя се индийско орехче и бъркането продължава докато сосът се сгъсти.

    4

Между всеки прорез на вече изпечените картофи се слага по едно тънко парче кашкавал. Сипват се по 2-3 лъжици от доматената смес върху всеки картоф, след което се поливат с бешамела. Върху всеки картоф се слага по едно голямо парче кашкавал и се пече на 180°C за около 20 минути.


Видеорецепта