Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Козуначена шарлота

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

4 жълтъка
160 г захар
500 г сирене Маскарпоне
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 мл ликьор кафе
200 мл животинска сметана
100 мл еспресо
900 г стар, изсъхнал козунак
какао за поръсване

Приготвяне

    1

Жълтъците се смесват със захарта и се слагат на водна баня, като се бъркат непрекъснато, докато се получи гъст крем. Дърпат се от огъня и леко се охлаждат.

    2

Маскарпонето се разбива за кратко с миксер. Прибавят се ваниловата захар, половината от ликьора и се смесва с яйчения крем, като се разбърква с шпатула. Сметаната се разбива с миксер и се прибавя към крема. Останалият ликьор се сипва в кафето.

    3

Козунакът се реже на еднакви по големина парчета.

    4

Дъното и стените на форма за торта с махащо се дъно (диаметър 24 см) се покриват с две отделни парчета хартия за печене. Подреждат се парчетата козунак, като частите, които се допират до стените се намазват със сместа с кафе.

    5

Основата на тортата се поръсва с какао, след това се слага част от крема, следват парчета козунак, които съвсем леко се мажат с кафе, какао, крем, намазан козунак, какао и така, докато се изчерпят продуктите. Завършва се с крем.

    6

Тортата се прибира в хладилник за около 4–5 часа, за да стегне. След това се поръсва с какао и се поднася.