Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лазаня с коледни бисквити и вишни

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

240 г вишни от компот
12 бр. коледни бисквитки Спекулациус
2 с.л. ликьор
1 лайм
1 шушулка ванилия
350 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
100 г пудра захар
1 пръчка канела
1 бр. звезден анасон
1 с.л. захар
1 ч.л. нишесте
мента за декорация

Приготвяне

    1

Около 290 мл вишнев сок се отделя от компота. Бисквитите се нареждат в плоска тава. Ликьорът се смесва с 8 с.л. от вишневия сок и с тази течност се обливат бисквитите, докато не поемат всичко.

    2

Лаймът се измива с гореща вода, след което кората му се настъргва. Ваниловата шушулка се разделя по дължина и се изтъргват семенцата. Маскарпонето и ванилията се разбиват до гладка смес. Сметаната и пудрата захар се разбиват в друга купа и се добавят внимателно към маскарпонето. Съдът се покрива и оставя на студено.

    3

В тенджера се смесват 200 мл от вишневия сок, канелата, анасонът и захарта и се оставя да завра. Нишестето и 1 с.л. вишнев сок се разбъркват до хомогенност, след което сместа се прибавя в тенджерата и се оставя да къкри за 10 минути. Добавят се вишните.

    4

Кремът с маскарпоне се сипва в пош и с негова помощ върху 4 от бисквитите се разпределя част от крема. Върху крема се поставя по една бисквита, след което се слага отново крем и се завършва с бисквита.