Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лазаня пай

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

кори за лазаня
кашкавал
50 г краве маслo
50 г брашно
1 л прясно мляко
400 г мляно телешко месо
100 г доматено пюре
200 мл готварска сметана
1 глава лук
30 мл червено вино
маслиново масло K-Classic
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. риган

Приготвяне

    1

В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаният на ситно лук. Разбърква се и се задушава 2-3 минути, докато лукът омекне. Добавя се мляното телешко месо и се разбърква добре, така че да не останат големи буци месо. Готви се 3-4 минути, след което се прибавя доматеното пюре, готварската сметана и виното. Овкусява се с 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и 1 ч.л. риган. Разбърква се добре, похлупва се с капак и се готви още 5-6 минути докато течността почти напълно се изпари.

    2

Корите за лазаня се сваряват според инструкциите на опаковката и се оставят леко да изстинат. Взима се една кора и върху нея се слага 1 с.л. от плънката. Разпределя се равномерно по средата на кората. Поръсва се с настърган кашкавал и се завива на руло по дължината на кората. Останалите кори се намазват по същия начин с плънката и се поръсват с кашкавал. Първата (завита на руло) кора се взема, поставя се в началото на втора кора и заедно се навиват на руло (така, че първата завита кора да остане по средата на втората).

    3

Така полученото руло се поставя в началото на трета кора и се завива отново, заедно с нея. Процесът се повтаря докато се навият всички кори. Накрая би трябвало да се получи голямо руло с диаметър около 15-20 сантиметра. Рулото се поставя в кръгла тава и се оставя настрана докато се приготви сосът бешамел.

    4

В дълбок тиган или тенджера се слагат 50 г масло. След като се разтопи напълно се добавят 50 г брашно и се разбърква докато се абсорбира цялото масло. Добавя се прясното мляко. Готви се около 5-6 минути при постоянно бъркане с телена бъркалка, докато сосът се сгъсти.

    5

Бешамелът се сипва върху лазаня рулото и се поръсва с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна 40 минути. По желание, лазанята може да се сервира поръсена с магданоз.


Видеорецепта