Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Мини чийзкейкове

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за мини чийзкейковете:

150 г обикновени бисквити
185 г краве маслo
300 г крема сирене
80 г захар
20 г какао на прах
20 г брашно
2 яйца
30 г течен шоколад

за шоколадовия ганаш:

100 г шоколад
100 мл сладкарска сметана

за крема:

100 мл сладкарска сметана
15 г какао

Приготвяне

    1

Бисквитите се слагат в купа и се натрошават на фини трохи. Към тях се прибавя разтопеното масло и се разбърква добре.

    2

В друга дълбока купа се сипва крема сиренето, захарта, 20 г какао на прах и 20 г брашно. Разбива се с миксер докато се получи хомогенна смес. Прибавят се яйцата и се разбива отново. Добавя се и течният шоколад и се разбърква с миксера още веднъж докато всичко се смеси добре.

    3

В метална форма за мъфини се слага по една хартиена кошничка за мъфини в 6 гнезда. Във всяка от тях се сипва по една лъжица от бисквитите и се притиска надолу добре. Отгоре се сипва от сместа от крема сирене и шоколад – толкова, колкото да се запълни цялата кошничка. Мини чийзкейковете се слагат в предварително загрята на 175°C фурна и се пекат 12 минути.

    4

През това време се приготвят шоколадовият ганаш и кремът.

    5

Шоколадът се натрошава на парчета и се слага в купа. Залива се със 100 мл затоплена сладкарска сметана и се разбърква с лъжица докато шоколадът се разтопи и се получи гладка смес.

    6

В отделна купа се сипват другите 100 мл сладкарска сметана и към нея се добавя 15 г какао. Разбива се с миксер докато се получи пухкав сметанов крем.

    7

След като се изпекат, чийзкейковете се оставят да изстинат за десетина минути, след което се изваждат от хартиените кошнички. Поливат се шоколадовия ганаш и отгоре се шприцова от сметановия крем. Украсяват се със захарни пръчици или с друга декорация по желание.


Видеорецепта