Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Многоцветни сандвичи

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

500 г брашно
30 г суха мая
250 мл хладко мляко
100 г меко масло
200 г крема сирене
2 ябълки
1-2 с.л. лимонов сок
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 ч.л. мед
сладкарски бои: червено, зелено, жълто, синьо
хартия за печене

Приготвяне

    1

Брашното се изсипва в купа, като в средата се прави кладенче, в което се изсипват маята, малко захар и част от млякото. Всичко се разбърква добре, покрива се с кърпа и се оставя на топло поне за 30 минути. Към тестото се добавя сол, масло и останалата част от млякото и се замесва меко тесто, което се разделя на 4 части.

    2

Към всяка част от тестото се прибавят няколко капки сладкарска боя и всяка се боядисва в дадения цвят. От отделните парчета се сплита плитка и тестото се меси, докато заприлича на мраморно, след което се оставя да почива още половин час.

    3

Тестото се поставя между два пласта фолио и се разточва с дебелина 3 см, след което от него се изрязват кръгове (Ø 8 см). В средата на всяко кръгче се оформя дупка. Гевреците се потапят във вряща вода, оставят се в нея за няколко секунди, изваждат се, подсушават се и се поставят в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 15-20 минути в предварително загрята на 180 °C фурна. Готовите гевреци се оставят да изстинат напълно.

    4

Към крема сиренето се прибавят лимоновият сок и медът. Ябълките се измиват, почистват и нарязват на дебели шайби. Гевреците се разрязват през средата и всяка половина се намазва с крема сирене, а между двете се поставя и една шайба ябълка.