Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Моцарелено хлебче с пилешко

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

800 г брашно
350 мл вода
300 г сварени пилешки гърди
250 г сирене Чедър
250 г моцарела
100 г краве маслo
2 пакетчета суха мая
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
магданоз

Приготвяне

    1

Брашното и сухата мая се сипват в голяма купа. Разбъркват се и се оформя кладенче в средата на купата. В него се сипват солта, захарта и водата. Внимателно се разбърква с дървена лъжица. Когато цялата вода се абсорбира от брашното, готовата смес се изсипва от купата върху набрашнена повърхност и започва да се меси с ръце. Трябва да се образува тесто, което да не лепне по ръцете.

    2

Разрязва се на три равни части, които се разточват на дълги и не много широки ивици. Върху всяка ивица в средата се слага по 100 грама от накъсаните пилешки гърди, чедър и няколко парчета моцарела. След това краищата на всяка ивица се повдигат и се прищипват така, че да се затвори плънката отвътре.

    3

Така получилите се рула се слагат едно до друго. Горните им краища се поставят едно върху друго и се притискат така, че да се слепят. Останалата част от рулата се сплита на плитка. Плитката се слага върху тава с кухненска хартия и се намазва с разтопеното масло и наситнен магданоз. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна 30-35 минути.


Видеорецепта