Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Обърнат кейк с ананас

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

200 г кафява захар
200 г масло
1 консерва ананас на шайби
череши от компот
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 /2 ч.л. сол
1 яйце
100 г захар
100 г заквасена сметана
1 ч.л. ванилия

Приготвяне

    1

В купа се сипват 100 г от кафявата захар, прибавят се 50 г разтопено масло и се разбърква. Сместа се сипва в кръгла тава и се разпределя по цялото дъно. Отгоре се нареждат цели шайби ананас, а в дупките на шайбите и около тях се слагат череши от компот.

    2

Брашното се сипва в купа заедно с бакпулвера и ½ ч.л. сол. Разбърква се. В отделна купа се сипват 150 г меко масло и останалите 100 г кафява захар. Разбива се с миксер докато захарта и маслото се смесят добре. Добавя се 1 яйце, бялата захар и пак се разбива. След това се добавят заквасената сметана, 100 мл от сока от консервата на ананаса и ванилията. Разбива се отново. Накрая се сипва брашното с бакпулвера и се разбърква с миксера до хомогенна смес.

    3

Сместа се изсипва в тавата върху шайбите ананас. Кейкът се пече в загрята на 180°C фурна за 45-50 минути. Оставя се да изстине 10-15 минути, след което се обръща върху чиния за сервиране.


Видеорецепта