Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле със сос Бешамел

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

500 г пилешки пържоли от бут
3 моркова
200 г арпаджик (мариновани бейби лукчета)
200 г гъби
2 жълтъка
3 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
3-4 стръка мащерка
1 /2 връзка магданоз
20 стръка див лук
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса Бешамел:

500 мл прясно мляко
5 с.л. краве маслo
5 с.л. брашно
индийско орехче на вкус
сол на вкус

Приготвяне

    1

Пилешкото се нарязва на парчета, овкусява се със сол и черен пипер, и се запържва в олио до златисто.

    2

Млякото за соса се затопля в тенджера Маслото се сгорещява в касерола и към него се прибавя брашното. Запържва се до светлокафяво.

    3

Когато млякото се стопли, при непрекъснато бъркане, се прибавя към брашното. Продължава да се бърка до сгъстяване на соса. Когато той е готов, се овкусява със сол и индийско орехче.

    4

Морковите се нарязват на шайби, гъбите – на кубчета, а чесънът – на ситно. В друг съд се загрява олио и чесънът се запържва в него за минута. Добавят се морковите и гъбите. Овкусява се мащерка, сол и черен пипер. Прибавя се пилешкият бульон и се оставя да ври на умерен огън.

    5

Когато зеленчуците омекнат се слага арпаджикът и се задушава още няколко минути. Зеленчуците се добавят към Бешамела при непрекъснато бъркане.

    6

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок. Към тях се сипва малко от Бешамела и се разбърква. После жълтъците се добавят към соса и отново се разбърква.

    7

Пилето се смесва със соса, разбърква се и се сервира. Дивият лук и магданозът се наситняват и се поръсват върху ястието.