Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнена пуйка с кълцано месо и праз

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 пуйка
500 г кълцано свинско месо
80 г праз лук
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
сол на вкус
10 г магданоз
100 г шамфъстък
250 г лук
20 г чесън
20 г горчица
250 г масло
800 г кисело зеле
300 мл зеленчуков бульон (вода)
150 г пушен бекон
1 щипка пушен червен пипер
1 кг картофи
150 мл готварска сметана

Приготвяне

    1

Пуйката се обезкостява. Приготвя се плънка от кълцаното месо, като към него се добавят ситно нарязаните лук, праз, магданоз и шамфъстък. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и горчица. Всичко се смесва много добре, хубаво е плънката да остане омесена няколко часа в хладилник.

    2

В тенджера се запържва беконът заедно с маслото, лука и чесъна, след това се добавя киселото зеле и се готви за няколко минути. След това се добавя бульон и се готви за още 1-2 минути на средносилен огън.

    3

Пуйката се пълни, завързва се и се пече заедно със зелето под фолио за 1 час и 45-50 минути в предварително загрята на 160°C фурна. След това фолиото се маха и се запича на 180-200°C за още 15-20 минути.

    4

За картофеното пюре – картофите се обелват, нарязват се на едро и се сваряват в силно подсолена вода. Когато са готови, отцеждат се от водата и се намачкват. Докато са още горещи се добавя гореща сметана и студено масло, накрая се овкусява със сол.


Видеорецепта