Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнени свински рулца със сметанов сос

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

За рулцата:

500 г свинско контрафиле
50 г гъби от консерва K-Classic
50 г пушено сирене
100 г бекон
100 мл маслиново масло K-Classic
1 /2 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 /2 връзка магданоз
сол
черен пипер

За соса:

200 мл готварска сметана
1 ч.л. горчица
1 ч.л. горчица със синапени семена
1 ч.л. мед

Приготвяне

    1

Беконът се запържва за 2-3 минути в силно загрят тиган с 1 с.л. маслиново масло. Добавят се наситнените червен лук и чесън, и се разбърква. Готви се 3-4 минути, след което се добавят наситненият магданоз и гъбите от консерва. Разбърква се добре и се маха от котлона.

    2

Свинското контрафиле се разрязва на две, като се внимава да не се отреже до край. Оставя се половин сантиметър на края, така че да остане едно цяло голямо парче. Месото се разтваря, покрива се със стреч фолио и се начуква, докато се изтъни на около 1 сантиметър.

    3

Стреч фолиото се маха и в средата на месото се слагат няколко парчета пушено сирене и плънката от бекон и гъби. Завива се на руло и се забожда с няколко клечки за зъби така, че да не може да се отвори. Рулото се поръсва със сол и черен пипер и се слага в силно загрят тиган с 2 с.л. маслиново масло. Запечатва се за 3-4 минути от всяка страна, след което се пече в загрята на 200°C фурна за 25-30 минути.

    4

Докато месото се пече се приготвя сметановият сос. В загрят тиган се сипва готварската сметана. След като заври се добавят двата вида горчица и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се медът, разбърква се отново и се маха от котлона.

    5

След като се извади от фурната, свинското руло се оставя да почине около десетина минути. След това се нарязва на парчета, които се сервират със соса и поръсени с магданоз.


Видеорецепта