Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пъстърва с лимоново ризото

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 пъстърви
400 г ориз за ризото
2 бр. лимон
10 г копър
2 скилидки чесън
1 глава лук
30 мл маслиново масло
150 мл бяло вино
2 л зеленчуков бульон
150 г тиквички
80 г грах
100 г пресен спанак
40 г орехи
сол
2 г черен пипер

Приготвяне

    1

Пъстървата се почиства и филетира, като се отваря като пеперуда и се отстранява главата.

    2

В касерола, с маслиново масло се задушават лукът, нарязан на ситно, и добре смачканият чесън. Добавя се оризът и се запържва до златисто, след което се "погасява" с вино и се готви така няколко минути, за да се изпари алкохолът от виното. След това към ризотото постепенно се прибавя бульон, като се бърка непрекъснато за около 10-12 минути.

    3

Тиквичката се нарязва на кубчета, а спанакът на ивици. Към ризотото първо се добавя грахът, след което е ред на тиквичката и спанакът. Ризотото се полива с малко лимонов сок, лимонова кора, добавя се и малко копър.

    4

Рибата се овкусява със сол и се готви на добре сгорещен тиган за около 4-5 минути. Сервира се върху ризотото с малко нарязани орехи отгоре.


Видеорецепта