Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Риба тон филе върху канапе от манго

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 филета риба тон
маслиново масло
сокът от 1/2 лимон
1 скилидка чесън
1 манго
1 червена чушка
1 /2 глава лук
1 стрък зелен лук
1 зелена чушка
магданоз
лайм
риган
чесън на прах
босилек
кимион
мащерка
черен пипер
сол

Приготвяне

    1

В купа се смесват 4 с.л. маслиново масло, лимоновият сок и наситненият чесън. Филетата от риба тон се слагат в дълбока чиния или тава и се поливат със сместа. Чинията се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за около час, за да се маринова рибата.

    2

Мангото, чушките и лукът се нарязват на ситни кубчета и се сипват в купа заедно с наситнения зелен лук, магданоз, 2 с.л. маслиново масло и сокът от ½ лайм. Разбърква се добре, купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за около 30 минути.

    3

В купичка се смесват подправките: риган, чесън на прах, босилек, кимион, мащерка, черен пипер и сол. Сместа се сипва върху плоска чиния и в нея се увалват вече маринованите филета риба тон. След това се приготвят на силно загрят тиган с малко маслиново масло, по 1-2 минути от всяка страна. Филетата се сервират върху канапе от салцата с манго.


Видеорецепта