Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с гъби

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

300 г ориз Арборио
100 г бекон на ленти
400 г микс замразени горски гъби
1 стрък праз
2 клончета мащерка
3 скилидки чесън
20 г сушени манатарки
600 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
1 връзка див лук
60 мл маслиново масло
150 г маскарпоне
80 г пармезан
1 ч.л. пипер меланж
сол на вкус

Приготвяне

    1

Манатарките се накисват във вряла вода и се оставят да набъбнат. Замразените гъби се размразяват и отцеждат, а водата им се запазва. Празът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и запържват докато омекнат в половината от маслиновото масло.

    2

Прибавя се оризът. Налива се бялото вино, след това постепенно се добавят бульонът, водата на манатарките и замразените гъби (гъбената вода трябва да е общо 400 мл), докато се получи кремообразна консистенция и оризът стане ал денте – леко твърд в средата. Овкусява се със сол.

    3

В останалото маслиново масло се запържва беконът. Добавят се горските гъби и отцедените манатарки и също се запържват. Подправят се с цели клонки мащерка и се готвят, докато омекнат.

    4

Мащерката се отстранява. Към ориза се слагат гъбите и беконът и съдът се дърпа от огъня. Прибавят се дивият лук, настърганият пармезан и маскарпонето. Разбърква се добре, овкусява се със счукания пипер меланж.

    5

Ризотото се поднася топло, поръсено с люспи пармезан.