Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с печурки и лимоново пилешко

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За ризотото:

1 шалот
1 скилидка чесън
4 с.л. маслиново масло K-Classic
100 г ориз за ризото
50 мл ябълков сок
350 мл зеленчуков бульон
150 г бели печурки
150 г кафеви печурки
40 г пармезан
50 г краве маслo
4 клончета магданоз
сол
черен пипер

За лимоновото пилешко:

240 г пилешки гърди с кожа
2 с.л. маслиново масло K-Classic
4 клончета мащерка
1 лимон
1 скилидка чесън
40 г краве маслo
сол

Приготвяне

    1

За ризотото шалотът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Половината от маслиновото масло се загрява в тенджера. Шалотът и чесънът се задушават за около 2 минути.

    2

Прибавя се оризът за ризото и всичко се задушава за още една минута. Постепенно в тенджерата се наливат ябълковият сок и бульонът и всичко се готви за около 20-25 минути, при непрекъснато бъркане.

    3

Междувременно гъбите се измиват и нарязват на тънки филийки. Останалото маслиново масло се загрява в тиган. Гъбите се запържват за около две минути и се овкусяват със сол и черен пипер.

    4

Пармезанът се настъргва и заедно с гъбите и маслото се прибавя към ризотото. Овкусява се със сол и черен пипер

    5

Фурната се загрява на 180° C (горно и долно печене). За лимоновото пилешко първо със студена вода се изплакват пилешките гърди, след което се подсушават на кухненска хартия и леко се посоляват. Маслиновото масло се загрява в тиган и месото се пържи по около 2 минути от всяка страна.

    6

Мащерката се измива и подсушава. Лимонът се измива с гореща вода и се подсушава. Кората се настъргва, лимонът се разрязва през средата и сокът му се изцежда. Скилидката чесън се смачква с дръжката на ножа.

    7

Маслото, скилидката чесън, мащерката, лимоновият сок и лимоновата кора, заедно с пилешкото, се слагат в малка тава и всичко се пече за около 8-10 минути.

    8

Междувременно магданозът се измива, подсушава и листата му се откъсват. Ризотото се разпределя в предварително затоплени чинии. Лимоновото пилешко се подрежда отгоре, декорира се с магданоз и се сервира.


Видеорецепта