Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Такоси

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 парчета)

6 тортила питка
маслиново масло K-Classic
1 /2 глава лук
2 скилидки чесън
250 г телешко мляно месо
1 ч.л. риган
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сол
1 ч.л. сол
6 с.л. доматено пюре
100 г моцарела
100 г кашкавал Брей!
50 г сирене Чедър

Приготвяне

    1

Тортила питките се подреждат върху обърната форма за мъфини между гнездата за мъфините. Слагат се в загрята на 180°C фурна и се пекат 5-10 минути, докато се втвърдят и станат златисти и хрупкави.

    2

В загрят тиган се слага 1 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се и се готви докато лукът омекне. След това се прибавя телешкото мляно месо, разбърква се отново и се готви 3-4 минути. Овкусява се с 1 ч.л. риган, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чесън на прах и 1 ч.л. сол. Разбърква се още веднъж и се маха от котлона след като месото се сготви напълно.

    3

Вече запечените тортила питки се пълнят със сместа от телешко. Отгоре се слага по 1 с.л. доматено пюре и по 1-2 резена моцарела във всяка. Поръсват се с настърган кашкавал и чедър. Такосите се подреждат в тава или форма за печене и се пекат в загрята на 180°C фурна 5 минути. Сервират се със сос и гарнитура по желание.


Видеорецепта