Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешки стек със сос Чимичури и картофи на гребен

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 телешки стека
5 клончета розмарин
1 връзка магданоз
2 клончета мащерка
4 клончета риган
1 скилидка чесън
2 глави червен лук
1 червена люта чушка
1 лайм
1 ч.л. морска сол
175 мл маслиново масло
600 г картофи
сол
пипер

Приготвяне

    1

Подправките се измиват и подсушават, листата се накъсват и нарязват на ситно. Чесънът и лукът се обелват и заедно с лютата чушка се нарязват на ситно. Кората на лайма се настъргва, сокът му се изцежда. Подправките се смесват с чесъна, лука, лютата чушка, сока и кората от лайм, морската сол, черен пипер и 150 мл маслиново масло. Сосът Чимичури е готов.

    2

Барбекюто се загрява. Картофите се измиват и бланшират във вряла подсолена вода за около 10 минути. Телешките стекове се осоляват добре и се пекат на силен огън по 2-3 минути от всяка страна, след което барбекюто се затваря и месото се пече още 12-15 минути.

    3

Един стрък розмарин се накъсва, картофите се режат на гребен, овкусяват се с розмарина, намазват се с останалото маслиново масло, осоляват се и се пекат на барбекюто до златисто.

    4

Месото се сваля от барбекюто и се оставя да почине около 3 минути. Нарязва се на филийки, подрежда се в чинии с картофите, соса Чимичури и се сервира.