Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тостада Тинга де Пойо

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

100 г салата айсберг
1 авокадо
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 домата
250 г пилешко филе
5 с.л. олио
1 с.л. доматена паста
150 мл портокалов сок
2 царевични тортили
100 г пюре от боб
100 г заквасена сметана
50 г краве сирене
черен пипер
сол

Приготвяне

    1

Салатата се измива, подсушава и нарязва на тънки ивици. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, а с помощта на лъжица се събира месестата част, която се нарязва на тънки ивици. Лукът и чесънът се обелват и нарязват – лукът на кубчета, а чесънът на филийки. Доматите се измиват, подсушават и нарязват на едри кубчета.

    2

Пилешкото филе се измива, подсушава и осолява. Пържи се в 1 ч.л. олио за около 7-9 минути. Готовото пилешко се разкъсва на конци с помощта на две вилици.

    3

Към него се прибавят лукът и чесънът, нарязаните домати и доматената паста. Оставя се да къкри за кратко, след което се добавя портокаловият сок, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона за окло 5 минути.

    4

Останалото олио се загрява в тиган и в него се запържват до хрупкаво тортилите. Намазват се от едната страна с бобено пюре и отгоре се подрежда пилешкото, салатата, заквасената сметана, сиренето и авокадото.


Видеорецепта