Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тюрлюгювеч

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2-3 патладжана (500 г)
1 глава лук
3-4 тиквички
3-4 зелени и червени чушки
100 мл олио
2 морков
3 домата
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
500 г картофи
250 г зелен фасул
250 г бамя
250 г замразен грах
6-7 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 /2 ч. л. чубрица
морска сол за поръсване на патладжаните

Приготвяне

    1

Патладжаните се обелват, разрязват се на две половини по дължина и се поръсват с морска сол. Слагат се в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият сок.

    2

Обеленият лук се измива и се реже на едро, тиквичките се нарязват на кубчета, а чушките – на парченца. Половината от олиото се загрява и лукът се запържва за минута. Добавят се нарязаните на колелца моркови, тиквичките и чушките и се пържат 2-3 минути, като се разбъркват. След това зеленчуците се прехвърлят в глинен гювеч или йенска тенджера.

    3

След като патладжаните се отцедят от горчивия сок, се изплакват с вода и се режат на кубчета или полумесеци. Останалото олио се сгорещява и в него за по 1 минута се пържат патладжаните.

    4

Прибавят се нарязаните на едри парчета домати и в продължение на 2-3 минути всичко се запържва или задушава под капак. Поръсва се с червения пипер и солта, наливат се 300 мл гореща вода и се поставят обелените и нарязани на едро картофи. Когато водата кипне, се добавят грахът и почистените и нарязани на парчета зелен фасул и бамя. Смесват се с останалите зеленчуци, гювечът се затваря и се поставя в студена фурна.

    5

Пече се около 20 минути на 220°С, след което градусите се намаляват на 180 и печенето продължава още 40 минути. Магданозът и копърът се накълцват на дребно и заедно с чубрицата се слагат 15 минути преди ястието да се извади от фурната.