Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Филе от треска с микс от зеленчуци

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг филе от треска
700 г картофи
250 г моркови
1 стрък праз лук
250 г гъби
1 скилидка чесън
2 с.л. сок от лимон
сол
черен пипер
3-4 стръкчета мащерка
3-4 стръкчета розмарин
4 с.л. маслиново масло
150 мл сухо бяло вино
200 г заквасена сметана
2 ч.л. паста от хрян

Приготвяне

    1

Чесънът се пресова. Картофите и морковите се измиват, обелват, нарязват на кубчета и се варят 6 – 8 минути. Празът се нарязва на шайби, а гъбите се разполовяват. Филето от треска се измива и подсушава, поръсва се с лимонов сок, посолява се и се добавят подправките.

    2

Зеленчуците се смесват с чесъна, подправят се и се добавя маслиновото масло. Разпределят се в тава. Отгоре се поставя рибното филе и се пече 35 – 40 минути в предварително загрята на 180° С фурна. След първите 15 минути се долива виното.

    3

Сметаната се смесва с пастата от хрян и няколко капки лимонов сок, добавят се сол и черен пипер. По желание се поръсва с нарязан магданоз и сосът се сервира към рибата.