Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хрупкаво суши със сьомга

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (36 парчета)

125 г ориз за суши
1 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. оризово вино
1 /2 ч.л. захар
100 г замразено филе от сьомга
1 /4 краставица
6 с.л. сусам
3 с.л. крема сирене
3 листа нори
1 домат
1 ч.л. паста уасаби
1 /4 к.л. доматена паста
140 г брашно
4 с.л. соев сос
сол
пипер
мазнина за пържене
бамбукова подложка за завиване на суши (макису)
фолио за свежо съхранение

Приготвяне

    1

Оризът се вари около 30 минути в подсолена вода, след което се разстила в широка купа и се охлажда за около 10 минути. Оцетът, виното, захарта и една щипка сол се смесват и с тях се залива оризът, разбърква се и се разпределя на 6 порции. Филето от сьомга се размразява, измива и подсушава. Краставицата се обелва, отстраняват се семките и заедно със сьомгата се нарязва на ленти.

    2

Сусамът се запича на тиган. Краставицата и сьомгата се смесват с една с.л. крема сирене и се разбъркват добре. Листата нори се разрязват през средата. Бамбуковата подложка се увива във фолио. Върху нея се разстила едната порция ориз, отгоре се слага половин лист нори и 1/6 от сместа с краставица и сьомга и всичко се завива с помощта на подложката. Готовото урамаки се поръсва със сусам и се притиска леко. Всяка готова ролка суши се разрязва на 6 парчета.

    3

Доматът се измива, отстраняват се семките и се нарязва на ситни кубчета. Смесва се с уасабито, доматената паста и останалото крема сирене. Овкусява се със сол и пипер.

    4

Брашното и 1/2 ч.л сол се разтварят в 200 мл студена вода. С помощта на вилица сушитo се потапя в сместа и се пържи 2-3 минути в гореща мазнина. Топлото суши се сервира със соев сос и със салатата от домат и уасаби.