Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Чийзкейк с бисквити Spekulatius

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

За основата:

200 г (плюс 150 г за декорация) бисквити Spekulatius
130 г краве маслo

За плънката:

1 кг крема сирене
250 г захар
35 г брашно
250 г заквасена сметана
5 яйца
2 ч.л. микс коледни подправки
3 ч.л. ванилова захар
кората от 1 портокал

За карамела:

250 г карамелени бонбони
60 мл сметана

Приготвяне

    1

Тава със сваляемо дъно и диаметър 25 сантиметра се покрива с хартия за печене. Бисквитите Spekulatius се слагат в найлонов плик и с помощта на точилка се натрошават на ситно. Към получените трохи се прибавя разтопеното масло. Сместа се разбърква и се притиска добре към дъното на тавичката.

    2

Фурна с вентилатор се загрява на 165°C. Крема сиренето се разбърква за кратко, докато стане кремообразно. Към него се добавят всички останали съставки и се разбърква до хомогенност. Сместа се изсипва в тавичката и с леки почуквания по формата се изкарват въздушните мехурчета.

    3

Чийзкейкът се пече за около 60 минути. След 30-ата минута се вади от фурната за около 5 минути. Целта на това е да се предотврати напукване. След като е напълно изпечен, десертът се охлажда на стайна температура.

    4

В тенджерка се слагат карамелените бонбони и 2/3 от сметаната. Бърка се на слаб огън до разтопяване на бонбоните, след което се оставя да къкри до сгъстяване (ако е необходимо се добавя останалата сметана). След като се охлади, карамеленият сос се излива върху чийзкейка, като се оставя малко количество за декорация.

    5

Чийзкейкът се вади внимателно от формата. С помощта на останалия карамел, по ръба му се лепят бисквити Spekulatius. Малко натрошени бисквити се разпръскват върху десерта, след което той се оставя да се охлади за една нощ.


Видеорецепта