Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шарени маслени бисквити

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (20 парчета)

250 г краве маслo
2 ч.ч. пудра захар
3 яйца
400 г брашно
ванилова есенция
щипка сол
лилава сладкарска боя
червена сладкарска боя
жълта сладкарска боя
зелена сладкарска боя
синя сладкарска боя
оранжева сладкарска боя

Приготвяне

    1

Маслото се разбива с миксер до получаването на кремообразна текстура. Добавя се пресятата пудра захар и се разбива отново. Добавят се яйцата, ванилията, солта и се разбива до получаването на гладка смес. Постепенно се прибавя пресятото брашно и се разбърква отново до получаването на хомогенно маслено тесто.

    2

Тестото се оформя на голяма топка и се слага върху дъска за рязане. Разделя се на две равни половини и едната половина се оставя на страна. Другата половина се разделя на шест равни части. Към всяка от тях се добавят по няколко капки различна на цвят сладкарска боя и се омесва с ръце до пълно оцветяване.

    3

Лилавото тесто се оформя с ръце на дълга и тясна ивица. След това с помощта на точилка се разточва на малко по-широка и по-тънка от лилавото тесто ивица синьо тесто. Същото се повтаря със зеленото, жълтото, оранжевото и червеното тесто, като червената ивица трябва да е най-широка. Лилавата ивица се увива в синята, след което в зелената, жълтата, оранжевата и накрая в червената. Оставя се в хладилник за 30 минути.

    4

Цветното тесто се разрязва на две по дължина. Бялото тесто се разточва на широка овална форма и едната половина от шареното тесто се слага по средата и се увива с бялото тесто. Разрязва се на парчета с дебелина около сантиметър, които се подреждат в тава и се пекат в предварително загрята на 180°C фурна за 20 минути.


Видеорецепта