Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шарен кекс

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

4 яйца
1 ч.ч. захар
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 /2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. какао
ванилова есенция (или 1 пакетче ванилия на прах)
червена сладкарска боя
жълта сладкарска боя
зелена сладкарска боя
синя сладкарска боя

Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 180°C. Захарта и яйцата се сипват в голяма купа и се разбиват с миксер. Към киселото мляко се добавя 1 ч.л. сода за хляб, разбърква се добре и се добавя към яйцата и захарта. Олиото и ванилията също се прибавят към сместа и отново се разбърква с миксера. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и постепенно, при непрекъснато бъркане, се добавя към течната смес. Разбива се до получаване на гладка смес.

    2

Сместа се разделя на две равни части. Към едната половина се добавя какаото и се разбърква. Другата половина се разделя на четири равни части. Към всяка една от тях се добавя по ¼ чаена лъжичка различна на цвят сладкарска боя и се разбърква докато сместа се оцвети.

    3

В предварително набрашнена форма за кекс се сипва първо половината от какаовата смес. След това една по една се добавят червената, жълтата, зелената и синята смес. Накрая се завършва с останалата какаова смес.

    4

Пече се в предварително загрятата на 180°C фурна за 35-40 минути.


Видеорецепта