Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов кейк с банани

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

2 яйца
240 г захар
200 мл вода
200 мл олио
200 мл прясно мляко
50 г какао на прах
250 г брашно
10 г бакпулвер
3 банана
150 г шоколад
60 г краве маслo
200 мл течна сладкарска сметана
20 г шамфъстък

Приготвяне

    1

Яйцата и захарта се сипват в голяма купа и се разбиват с миксер за 2-3 минути. След това се прибавят водата, олиото и прясното мляко. Разбърква се, след което се добавят и сухите съставки: какаото на прах, брашното и бакпулверът. Разбърква се с миксер докато се получи гладка, хомогенна смес.

    2

Бананите се нарязват на кръгчета с дебелина около 5 мм и се подреждат на дъното на тава с подвижна основа. Бананите трябва да покрият цялото дъно на тавата, без да се застъпват. Отгоре се сипва какаовата смес. Пече се 40 минути в предварително загрята на 180°C фурна.

    3

През това време се приготвя шоколадовият ганаш. Шоколадът се начупва и се слага в купа заедно с маслото (препоръчително е то да бъде на стайна температура). Сладкарската сметана се затопля на котлона или в микровълнова фурна (без да завира) и се сипва върху шоколада и маслото. Разбърква се добре с лъжица или телена бъркалка докато се получи гладка шоколадова смес.

    4

След като се извади от фурната, тортата се залива с шоколадовия ганаш и се поръсва с натрошен шамфъстък. Оставя се за 15-20 минути да изстине напълно и е готова за сервиране.


Видеорецепта