Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов сладкиш с авокадо

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

150 г млечен шоколад
100 г черен шоколад
1 шушулка ванилия
2 бр. авокадо
3 яйца
150 г кафява захар
60 г какао
1 с.л. бакпулвер
100 г брашно
олио за намазване

за шоколадовата заливка:

100 г млечен шоколад
100 г бланширани лешници

Приготвяне

    1

Двата вида шоколад се нарязват на едро и се разтопяват на водна баня. Шушулката ванилия се разполовява по дължина и с помощта на нож се събират семенцата.

    2

Авокадото се разполовява и се отстраняват костилките. С помощта на лъжица се отделя кората. Намачква се в купа, с помощта на вилица. Добавят се семенцата ванилия, яйцата, захарта и всичко се разбърква добре. Прибавя се разтопеният шоколад и отново се разбърква.

    3

Фурната се загрява на 185 °C (при фурна с вентилатор - 160 °C). Какаото, бакпулверът и брашното се смесват в купа, прибавят се към мокрите съставки и всичко се разбърква добре. Тавичка се покрива с намазана с олио хартия за печене и тестото се излива вътре. Сладкишът се пече около 30 минути. След като се извади се оставя да изстине напълно.

    4

Лешниците се запичат на сух тиган. След като изстинат се нарязват на едро. Останалият шоколад се разтопява на водна баня и се разстила върху сладкиша. Отгоре се поръсва с печените лешници и се сервира.


Видеорецепта