Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов чийзкейк

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (16 парчета)

300 г обикновени бисквити
150 г разтопено краве масло
600 г крема сирене
150 г захар
100 г кафява захар
50 г какао на прах
4 яйца
сол
250 г разтопен шоколад
100 мл течна сладкарска сметана
200 г шоколад

Приготвяне

    1

Бисквитите се слагат в купа и се натрошават до фини трохи. Заливат се с разтопеното масло, добавя се щипка сол и се разбърква. Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно като е препоръчително отдолу да се сложи кухненска хартия, и се разпределя по цялото дъно на формата. Бисквитените трохи се притискат добре, за да се слепят и да се образува солидна основа.

    2

В голяма купа се изсипват крема сиренето, кафявата захар, кристалната захар и какаото на прах и всичко се разбива с миксер. След това едно по едно се добавят яйцата, като се разбърква с миксера след всяко добавено яйце. Накрая се добавя разтопеният шоколад и щипка сол и още веднъж се разбива с миксера, докато се получи хомогенна смес. Сместа се изсипва върху бисквитената основа и се пече около час в загрята на 180˚ фурна.

    3

За шоколадовия ганаш първо се загрява течната сладкарска сметана. Шоколадът се слага в купа и върху него се излива горещата сметана. Разбърква се добре, до получаването на гладка смес.

    4

Готовият чийзкейк се освобождава от ринга на формата и се полива с шоколадовия ганаш. Слага се в хладилник за 10-15 минути, докато се охлади напълно.


Видеорецепта